– En viktig seier for klubben

På spørsmål om hvordan det føles at MFK endelig har fått sikret plassen før sesongens siste serierunde hjemme mot Bryne, svarer Ringberg følgende.

– Det er så utrolig viktig for Moss Fotballklubb at vi allerede nå sikret oss videre spill i Adeccoligaen i 2010. Det er viktig både med tanke på alt som foregår rundt det økonomiske og rundt ny fotball-arena.

Hva var det som fungerte bedre i går som bidro til å bryte «forbannelsen» på bortebane slik at vi endelig kunne kapre 3 poeng igjen?

– Vi spilte kynisk fotball alle mann og på en samlet måte som gjør at det blir vanskelig for motstander å komme igjennom med sine kontringer. Vi presser dem høyt hele kampen igjennom, og den eneste sjansen de hadde var et skudd i stanga. I dag sto vi på alle mann, og det var en god opplevelse for hele gjengen.

Hva tenker du om at din tidligere arbeidsgiver HamKam nå har rykket ned til 2. divisjon – altså to divisjoner på et drøyt år?

– Det er veldig vondt og trist for klubben. Jeg kjenner jo samtlige spillere, trenere og folk i administrasjonen etter min tid i HamKam. Det har vært veldig turbulent de to siste årene i Hamar-klubben. Det tristeste er at mange spillere vil miste jobben sin hvis samtlige nå blir fristilt fra sine kontrakter. Men mange vil sikkert kunne havne i andre klubber både i Adeccoliga og Tippeliga. Nesten alle nåværende HamKam-spillere har flere år med Tippeliga-erfaring bak seg. Men uansett er dette en veldig trist dag for alle som er glad i fotballklubben på Hamar, avslutter Markus Ringberg.