– En skikkelig sliteseier!

Av: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Alexander Forsberg: – Nå vinner vi 1-0 kampene!

– Hvordan opplevde du kampen?
– Det ser ut til at vi starter litt nervøst og vi har veldig mange feilpasninger, spesielt i 1.omg. Men i 2.omgang gjør vi det ganske greit. Vi kommer til sjanser, men får ikke uttelling på dem. Alta er også farlige på kontringer, noe vi visste på forhånd.Selv om Alta kom på noen farlige kontringer og sjanser når vi ”misset”, var det deilig å kunne hale dette i land til slutt.

– Ja, vi var heldige i dag med tanke på alle sjansene til Alta?
– Ja, det er de gode lagene som har flyt. Vi får satse på at vi er et av de gode lagene i serien i år, bare vi vinner disse 1-0 kampene som vi tapte endel av i fjorårsesongen.

– Hvordan var det å få sjansen fra start idag?
– Det er alltid deilig å få sjansen fra start; jeg har vært litt ut og inn på laget. Det kan hende at det blir det i høstsesongen også, men jeg skal prøve å gjøre mitt beste ved å spille gode kamper når jeg har sjansen. Det er jo greit med konkurranse slik at hele laget er bra til enhver tid, innrømmer ”Alex”.

Matchvinner (nok en gang) Tor Erik Moen: – Hørte bare det smalt i tverrliggeren!

– Scoringen din ble viktig i dag, også?
– Det ble veldig viktig scoring i dag, ja. Den kom etter en veldig hard corner. Alta spilleren foran meg rakk ikke frem til ballen, den falt ned rett foran meg der jeg stod, da var det bare å sette den i mål. Jeg så ikke at den gikk i målet, hørte bare at den smalt i tverrligger og da var det bare juble for scoring, smiler Tor.

– Hvordan var Alta å spille mot?
– Det ble en sånn kamp som vi regnet med. De er gode på kontringer, samtidig som vi presset dem greit selv om vi ikke kom til de helt store sjansene.

– Hvordan er det angående kontrakt-situasjonen din med Moss?
– Den gjelder ut neste år (2006-sesongen).

– Har du fått noe nytt kontraktsforslag?
– Nei , men jeg håper jo på at jeg får et nytt kontraktsforslag, da! Jeg har jo veldig lyst til å være her i klubben enda lenger, jeg, avslutter en glad matchvinner fra Trøndelag.

Trener Knut Tørum: – Vi må bli mer helhjertet!

– Hvordan vil du beskrive kampbildet i dag?
– Vi vinner 1-0 etter at kampen utviklet seg til en skikkelig ”jobbe-kamp”. I 1 omgang manglet vi litt tempo til å styre det slik vi ville. Det ble ellers en ålreit omgang der vi skapte de største sjansene, uten at vi hadde det helt store trykket oppe, resonnerer Tørum.

– Hva med andreomgangen?
– 2. omgangen ble bedre, selv om vi fortsatt mangler det lille ekstra for å avgjøre kampen til vår fordel på et tidligere tidspunkt. Tor Erik var veldig stor og god på den corneren som han scoret på i dag. Han satset helhjertet og har det lille ekstra som avgjør sånne fotballkamper, skryter Tørum.

– Fortsetter vi på denne måten som Tor Erik gjorde her i dag, vil vi vinne flere sånne kamper. Dermed vil vi være med i toppen hele sesongen ut. Vi må ha flere opp på dette nivået. Det ble en god seier, men samtidig ble det helt tydelig at vi har endel å jobbe med i ukene fremover.

– Men hva med dødballene, som det var en god del av i dag?
– Det gjelder å bli mer helhjertet med hensyn til å avgjøre kampene, det gjelder både dødballer, innlegg og besluttsomhet i skuddøyeblikket. Det er litt for mange situasjoner som ikke bikker vår vei fordi vi står med lua i handa i stedet for å være helhjertet. Men scoringen til Tor Erik er et skoleeksempel på hvordan det skal gjøres, så vi får se den på video mange ganger og håpe på at det går opp et lys for ”gutta”.

Tom Reidar Haraldsen: – Ikke min dag foran mål…

– Du burde ”puttet» i dag, Tom Reidar?
– Jeg hadde en sjanse helt i starten etter kun to minutter, som jeg kunne ha satt, men som dessverre ble blokkert. Jeg hadde også en i 2. omgang som også ble blokkert, pluss et frispark, minnes Haraldsen. – Det var ikke helt min dag i dag med hensyn til å score mål.

– Den scoringen tok jo Tor Erik Moen seg av?
– Ja, så nå lærte vi hvordan vi skal sette corneren i mål, sier en spøkefull Tom Reidar. – At den lille ”tappen” der skulle gå høyest på en corner, var utrolig moro. Men det er ikke alltid at de høyeste spillerne scorer på corner. Det var veldig viktig med tre poeng i dag. En skikkelig slite-seier, mener Haraldsen.

– Hvordan synes du Alta var å spille mot?
– Det er ikke så enkelt å spille mot dem selv om de ligger helt sist på tabellen. De har jo tatt de fleste poengene på bortebane. Dette ble en typisk slite-seier, som sagt, som vi klarte å dra i land. Heldigvis, avslutter den blide sørlendingen.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design