En sesong er over

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Tromsdalen er motstander søndag. En klubb som som oftest sliter i bunnen av tabellen, og har nettopp eget gress som farligste våpen. De fleste har fått merke et giftig Tromsølag på nordnorsk kunstgress; senest i år ble Moss banket sønder og sammen til flaue 1-5! Det skjer ikke i morgen. Både fordi gresset er ekte, banen er Melløs og Moss har blitt gode!

Bakke & co skal snart gjøre opp regnskapet etter årets sesong. Selv om målet ble nådd (én av topp fem), så vi antydningsvis stygge grimaser hos Bakke etter kamper som trolig ville ha ført oss til kvalik. For her ødela kællane for seg selv. Mandalskameratene og Skeid er slike kamper man helst vil glemme. Fire viktige poeng forsvant ut i intet, og sammen med Kongsvinger-kampen forsvant også siste rest av håp om kvalik.

Mye skyldes trolig at laget som helhet falt i kvalitet, men også at enkeltspillere aldri kom opp igjen på nivået fra august. Mange forhold kan ta skylden for det: Manglende stabilitet hos den enkelte, presisjon i pasninger og bevegelser. Og ikke minst feil valg. Det siste går på å utvikle raskere tankegang rundt valgene man tar, og dette kan trolig trenes opp på lik linje med det fysiske hos de fleste. Det siste er fart. I kombinasjon med ovenstående, skaper det svært sannsynlig et lag klar for Tippeligaen. I år har vi ikke vært gode nok til å ta det steget.

Det er likevel slik at de mest kritiske, potensielle tilskuere har dempet seg utover i sesongen. I år har nemlig flere likt det de har sett. De som har sittet hjemme like fullt, bør vite at mange kamper har gitt valuta for pengene. Siste sjanse til å se toppfotball på Melløs før april neste år, er i morgen. Den bør man gripe!

Ha en fin søndag!