– En milepæl for oss

– Årsmøtet førstkommende torsdag skal informeres om beslutningen bystyret tok i dag. Er medlemmene enige med oss, setter vi igang arbeidet med å finne kreative løsninger som gjør at Melløs Arena ser dagens lys før sesongen 2010, sier Hans Jørn Rønningen etter dagens bystyrebeslutning. Bystyret vedtok sin egen erklæring om å støtte en helt ny arena, men med visse forbehold. Disse forbeholdene må nå MFK innfri i løpet av tre måneder.


AP-politiker Erik Roth-Nilsen misunte ikke MFKs mann oppgaven, men var klart støttende. Det samme gjaldt også resten av bystyret inklusive dissenterne fra Rødt og SV. Rønningen mener MFK har gjort en god jobb mot det politiske miljø selv om det bare ble halv seier:
– Jeg er tilfreds med vår egen jobb så langt. Selv om vi hadde ønsket et «go» for en anbudsrunde allerede i dag, så er dette en milepæl for oss. Hadde bystyret fulgt rådmannens innstilling hadde det sett betydelig verre ut. Nå har vi i stedet fått konkrete lykkeønskninger fra det politiske miljø, og det skal man ikke kimse av, sier Rønningen, som vil fortsette å spille ball med kommunens organer underveis mot den 29. september.  


Lett blir dette altså ikke. Styrelederen er sikker på at han må involvere flere hundre næringslivsaktører som garantister for den delen av de 12 millionene kommunen ikke kan garantere for. Han ser også for seg å utvide kjerneteamet av investorer slik flere andre klubber har måtte gjøre.


– Vi skal svinge oss, lover Hans Jørn Rønningen. Strategien legges fra i morgen av, og styrelederen lover spenstige forslag til en finansiell løsning for Melløs Arena.


Men først skal årsmøtet si sitt på torsdag.