En god sesong er over

mossfk.nos Bjørn-Christian Roksvåg oppsummerer sesongen 2007:

Seier mot cupaskeladd FK Haugesund (2 – 1) var første seier i en sesongpremiere på 7-8 år. Imponerende var det at debutant Martin Thømt Jensen scorte Moss FKs første mål i 2007.

Hjemme startet Moss overlegent bra, mens borte var vi rett og slett dårlig. De 3 første bortekampene endte med tap mot Molde, Raufoss og Sogndal og 0 – 7 i målforskjell.

I cupen unngikk vi ekstraomganger mot Greåker i første runde etter straffe i det 82. minutt som Amin Aska scorte på.
I andre runde var vi aldri truet hvor vi slo Rommen hele 7-0!
I tredje runde tapte vi 3-0 for Strømsgodset, hvor vi spilte god og fin fotball. Men nå var ikke marginene på våre side, og dermed vant Strømsgodset den kampen.

I løpet av noen sommeruker tapte vi tre kamper på rad: Strømsgodset, Bodø/Glimt og Tromsdalen. Mest skremmende var nok Tromsdalen kampen, hvor vi tapte hele 5 – 1!

Men så kom poengene igjen etter uavgjort mot Molde hjemme og FK Haugesund borte.

I august startet opphentingen av Bodø/Glimts relativt store ledelse på oss, og vi klarte det! Vi lå på et tidspunkt kun 1 poeng bak.

Så rotet vi det hele bort. Mot slutten greide vi kunststykket å spille fire uavgjort på rad mot Mandalskameratene, Skeid, HamKam og Hønefoss. Så tapte vi like godt det viktige oppgjøret mot Kongsvinger hjemme.

Helgen etter var vi i Bodø. Kampen huskes fordi John Andreas Husøy fra 35-40 meter(!) fyrer av et skudd rett i krysset. En så vakker scoring at man nesten ikke tror det. Vi vant kampen 2-1.

Hadde vi seiret over Kongsvinger helgen før, så hadde vi hatt stor sjanse for kvalifiseringskampene mot Odd Grenland, men det gikk ikke.

Siste kamp var mot Tromsdalen, en kamp som endte uavgjort, hvor Amin Askar sendte oss i ledelsen etter kun 2 minutters spill.
Dette var en kamp hvor vi kunne tatt kvalifiseringsplassen, men vi måtte da score 20 mål, og ikke slippe inn noen…

Alt i alt var likevel denne sesongen en opptur for Bakkes menn.

Stallen er pr. dags dato noen kællær fattigere. Kaptein Christian Michelsen har forlatt skuta. Det samme har Simon Bræmer. Inn har årets spiller i Adeccoligaen og toppscorer Kenneth Kvalheim og Sparta-kaptein Bjørnar Johannessen kommet.
Solide erstatninger med andre ord!

La oss krysse fingrene for opprykk neste år!