En gedigen mulighet

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Bodø tar i mot Molde i den andre hengekampen fra niende runde. Med hjemmeseier eller uavgjort i Bodø og seier til Moss på Ringerike, spretter kællane opp på kvalikplassen. Men først skal kampen mot Hønefoss spilles.

Hønefoss har tapt ganske klart for lag som Bryne og Sogndal, men er for eksempel et av få lag som har vunnet mot Tromsdalen borte. Det er det ikke mange som har fått til.

Likevel er det noe med årets Hønefoss-stall som ikke har fungert helt. De scorer lite mål, og målene kommer ikke fra angripere som Lars Lafton og Ola Kamara. Lafton er en habil forward som det ikke har løsnet for så langt i sesongen med kun ett bokført mål. Kamara står med null i målprotokollen etter åtte seriekamper. Kai Risholt derimot har levert varene og puttet fire.

Hønefoss har flere profiler i laget, hvor de mest kjente er Kai Risholt, David A. Hanssen og Espen Haug. Spillere med Tippeligaerfaring som bør prege seriekamper i Adeccoligaen. Hønefoss har kun tapt to kamper så langt, men har likevel ikke innfridd forventningene til laget.

Hønefoss møter et lag på vei opp, med kvalikplass for sitt indre øye. Bortespøkelset ble jagd ut på heiene i Telemark, og kællane holdt fortet nok en gang da Sparta gjestet Melløs. Nå er tiden inne for å vise styrke ved å slå ringerikingene på bortegress. Med rykende fersk offensiv strategi i lomma og løfte om ny stadion innen to korte år, har trenere, spillere og støtteapparat fått hånden full av incentiver til å kapre tre nye poeng. Gedigen sjanse, kællær!

Geir Bakke røper aldri startelleveren før kamp. Vi vet at Gudbrand Ensrud må stå over på grunn av gule kort, og at Amin Askar er tilbake på venstrebacken. Daniel Reinoso Herrera, som spilte for nettopp Askar, får en ny sjanse sammen med Fabien Vidalon på stopperplass.