En fotballspillers sommerferie

En fotballspiller har en litt annerledes sommerferie enn de fleste andre. Ettersom det kun er tre uker mellom siste kamp før ferien og første kamp etter ferien, blir det aldri mer enn to uker ferie. Ofte er det kun snakk om 7-12 dager. Dette gjelder i hvert fall i de fire øverste divisjonene i Norge. Så hva gjør en fotballspiller, og nærmere bestemt en fotballspiller i MFK, i denne lille ferien? Og hvordan holder en formen ved like, samtidig som en kobler av? Og hva er viktigst med denne perioden vekk fra fotballhverdagen, midt i sesongen? Og hvilke minner har de fra de lange sommerferiene som barn, og har de noen favoritt-reisesteder?

Håvard Segtnan Thun..

Hva gjør du i sommerferien 2017?
– Jeg er i Mosjøen med mine to søstre Amira og Andrea. Vi besøker familie og opplever ellers det beste Helgeland har å by på.

Hva har du sett mest fram til med ferien?
– Jeg har sett mest frem til å tilbringe solfylte og avslappende dager sammen med venner og familie.


Hva er din favoritt-sommeraktivitet?
– Umulig å velge en idrett da altså. Moro-fotball, beach-volley og surfing er i hvert fall på topplisten.

Hva husker du best fra sommerferiene da du var liten?
– Jeg har flere minner. Både turer til Mosjøen med familie og alle turene ned på Fuglevik-banen med venner huskes godt.

Hva er det viktigste for deg med en sommerferie?
– Det viktigste for meg er å tilbringe tid med de jeg er glad i, fint vær og god mat/drikke.

Hvordan holder du ved like formen?
– Formen holdes ved like ved å ha mye moro, alt fra moro-fotball på løkka, til fjellturer. Blir også en hel del beach-volley, vannsport og
bading. Også slapper jeg mye av, samler overskudd.

Hvordan oppleves det å ha så kort ferie i forhold til mange andre?
– Det oppleves på en måte kjipt, ettersom jeg gjerne skulle dratt enda mer bort i sommer, men jeg klarer å nyte ferie med venner både før og etter trening når det passer seg. Fuglevik er heldigvis et lite paradis om sommeren.

Hvordan synes du vårsesongen i MFK har vært?
– Vårsesongen har vært god. Stemningen i laget har vært bra og resultatene gode.

Hva er dine forventninger til høstsesongen?
– Jeg ser frem mot en enda bedre høstsesong. Det tror jeg vi klarer. Både det å knytte enda tettere bånd med lagkamerater/matrixer/trenere og å strebe etter utvikling for meg selv og laget slik vi jobber for.

Har du et favoritt-sommerferie-sted?
– Tja. Fuglevik (hos mamma og pappa) er som tidligere nevnt utrolig fint om sommeren, så må nesten bli der. Er jo også glad i å reise, men da blir det sjeldent samme sted flere ganger.

Har du et spesielt minne fra en sommerferie som du vil dele?
– Da jeg var liten var vi på familieferie i Frankrike hvor jeg snorklet en god del. Resultatet av dette var at en giftig fisk bet meg og det ble stort drama. Kort fortalt resulterte det i et voldsomt arr på høyre kne (synes den dag i dag) og en god historie.

Takk Håvard, og god ferie!