En duo med klar tale!

Tekst og foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Jon-André Fredriksen

– Du kom inn som et friskt pust og satte fart i angrepet med en etterlengtet scoring, men som dessverre hjalp lite i dag?
– Ja, det hjalp dessverre ikke så mye siden vi ikke klarte å snu kampen til vår fordel.

– Hva mener du selv er grunnen til at vi falt ned på et nivå som ikke hører hjemme i 1. divisjon?
– Grunnen er jo at innsatsen var for dårlig. Kongsvinger ville vinne denne kampen mer enn oss, dessverre.

– Prestasjonen til resten av gutta ble jo tydelig bedre etter at du kom inn på banen, kommentar til det?
– Det var jo artig å komme inn å score mål og samtidig bidra til større fart i angrepet, men det var synd at vi ikke klarte å ta poeng i dag.

– Du har jo sittet på benken i de siste kampene, hvordan ser du på det selv?
– Jeg rotet jo til litt for meg selv når jeg fikk det røde kortet i cupkampen mot Hamkam, når laget deretter slo Strømsgodset og Bryne med solid overtak pluss uavgjort mot Bodø/Glimt, så skjønner jeg godt at trenerteamet ikke vil rokkere for mye på laget. Jeg har fått tilbakemeldinger på at det er grunnen til at jeg ikke spiller fra start for tiden, men jeg må bare være tålmodig å gjøre det bra når jeg kommer inn som innbytter.

– Hva tror du selv må til for at nivået skal bedres betraktelig og at alle tre poengene skal forbli hos MFK?
– Vi vet jo at vi kan på vårt beste, jeg tror løsningen på problemet sitter opp i hodet på alle her i spillerstallen. Innsatsen og tæl må jo også forbedres. Vi har vært litt sløve denne uken her på treningene. Vi må jo stå på hele uka for å skape gode resultater i slutten av uka også, avslutter en litt skuffet Jon-André Fredriksen.

Steffen Lilleng

– Det var første kampen som du har spilt på a-lagsnivå på lenge. Hvordan var føltes det?
– Det var gøy å få starte igjen, og vi starter jo kampen bra, synes jeg. Litt synd at vi mistet trøkket etter at KIL scoret på straffe. Det skal jo ikke ødelegge for oss selv om de scorer.

– Hvordan ser du på din egen innsats her i dag?
– Noe som er bra og noe som er for dårlig. Jeg prøvde å stå på så godt jeg kunne her i dag. Klart jeg gjør noen noen feil innemellom, men vet ikke om det er fordi at jeg er sliten eller at jeg ikke orienterer meg godt nok.

– Du er i såfall ikke den eneste som gjorde feil i dag, for kampen var jo et sørgelig kapittel for vår del?
– Vi taper og vinner som et lag, men jeg krever enda mer av meg selv enn det som ble vist her i dag. Og det må de andre her på laget gjøre også. Vi må jo selvsagt spille bedre enn dette her.

– Tror du selv at løpet er kjørt med tanke på å henge med i toppen?
– Sånn som det ser ut nå, så bør vi kun konsentrere oss om å prestere i hver enkelt kamp. Vi kan heller telle opp til slutt. Det er ikke så bra å tenke på den kvalikplassen sånn som vi spiller innimellom. Det varierer for mye i prestasjonene til å tenke så langt, mener jeg.

– Problemet til MFK er jo at dere ikke klarer å være stabile nok over lang tid?
– Vi har dessverre ikke klart å være stabile nok, og vinner heller ikke kampene når vi ikke helt har dagen – verken spillemessig og ellers i det offensive. Selv om vi har en dårlig dag fremover på banen, så trenger ikke det å bety at vi slipper inn mål imot. Vi må rett og slett skjerpe oss alle mann, sier en analytisk Steffen Lilleng, som fikk fri fra benketilværelsen for en gang skyld.