Effektivitet og guts senket Bærum

Junior interkrets, serierunde

Moss jr – Bærum jr 5-1 (4-1)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 31.08.2006

Mål: Erik (2), Hansi, Henriksen, Joakim S.P.

Deilig å se at effektiviteten og kraftfulle innløp med mange spillere inn i motstanders boks var tilbake i laget igjen. Alle 4 målene i 1.omg kom som resultat av energiske initiativer både i forkant og i selve avslutningsøyeblikket. 1-0 kom etter et pent forarbeid av vår kaptein Reier. Erik vippet elegant opp innlegget før han pirket ballen over linja. Men bare fem minutter etter scoringen kom Bærum tilbake på en strålende overgang der de spilte hurtig med fremdrift og vi kom på etterskudd hele veien. 2-1 kom etter en halvtime. På ny viste Reier et praktfullt forarbeid på venstre. Reier’s avslutning ble reddet av keeper, men en påpasselig Hansi fulgte opp på «bakre sone» og satte enkelt inn returen. Så kom dagens vakreste angrep: det hele startet med igangsetting av Jørgen (keeper). Markus tok ballen oppover og satte igang frispilling med en av sine meget gode frispillingspasninger.

Oppspillet fant Erik i mellomrommet som vendte opp og frispilte Hansi på kant. Samstundes starter Truls sin bevegelse inn i boks mens Henriksen starter sentralt bakfra. Truls’ bevegelse tar med seg forsvarere som åpner for Henriksen’s 40 meter løp. Hansi’s perfekte innlegg «times» optimalt ift til Henriksen’s løp – og Henriksen bredsider inn 3-1. Et strålende angrep mot etablert der 5-6 samtidige bevegelser, relasjoner og offensiv samhandling gir scoring – glitrende! 4-1 kom i siste spilleminutt av omgangen. En avslutning fra Hansi blir blokkert, retur fra Erik blir reddet, mens Joakim S.P. kriger inn påfølgende andreball. En scoring der vi viser hvor viktig det er å «fylle opp boksen» å være skarp og forberedt på «neste ball». Litt rusk i perioden mellom 1-0 og 2-1 trekker ned helhetsinntrykket fra omgangen der vi forærte Bærum gode muligheter med farlige og unødvendige balltap.

Andre omgangen kontrollerte vi bra utover etter Bærum hadde åpnet omgang friskt å presset oss litt bakpå. Men skjerping og ærgjerrighet tok brodden av motstanderen utover og når Markus på ny fant Hansi med en utsøkt frispilling på kant som igjen fant Erik i «andre-sone» punkterte Erik kampen med 5-1. En frekk frisparkvariant ga oss nesten 6-1, men hat-tricket til Erik ble annullert pga en offsideplassert medspiller i avslutningen.

Selv om Bærum ligger sist på tabellen var dette ingen oppskriftsmessig seier. Vi måtte jobbe kollektivt og finne tilbake til effektiviteten i laget etter de to seneste kamper. Gledelig å se at spillerne vokser og lærer av de utfordringer vi stiller oss selv. Blant mange gode spillere i denne kampen er et godt eksempel på kollektivet vår toppscorer Truls som ikke scoret i denne kampen, men var sterkt delaktig med sine «usynlige» løp og oppofrende spill. Det viser stor moral og lojalitet til laget – noe han også beviste med å fortsette i laget etter henvendelsen fra 3.div. og Lisleby om overgang nå i høst.

Så blir neste utfordring å være på samme nivå og litt til når vi skal på årets lengste bortetur mot hjemmesterke FF Lillehammer i neste kamp – vi gleder oss.

«Back on track…?»

Hilsen,
Joakim Mensen