Effektive Sparta II slo Moss II

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Man kan vel si Sparta fikk med seg litt enkle poeng hjem til Sarpsborg. Effektive som de var, utnyttet særpingane svakheter i mosseforsvaret, der flere reservekællær sto og sov ved målene.

Mye av banespillet foregikk mellom de to sekstenmeterne, med enkelte utbrudd av kontringer fra Sparta Sarpsborg. Moss var spillemessig på høyden i første omgang og dominerte annen omgang, og kunne fint utlignet bortelagets ledelse. Den siste tredjedelen av spillet fungerer ikke helt og Spartas gode stoppere hadde som regel lite trøbbel med å feie ballen vekk. Likevel kom Moss til målsjanser, og bare en god keeper reddet Sparta fra baklengs. Moss fikk sågar straffe, men symptomatisk nok for kvelden, reddet keeper også den.

Jalal El-Gharbi viste seg frem, men går med ballen for lenge og mister ballen i siste fase. Mahmoud El Haj viste kvaliteter, ikke minst på fart og skjerming av ball. Foran mål ble det for enkle valg, og skuddene fra Mahmoud ble lett keepermat. På kanten synes vi Emil Sætra spilte en god kamp , og han kom til flere innlegg. Foran mål skortet det imidlertid igjen på ferdighetene, og det ble for sjelden farlig.

Moss hadde fotjent ett poeng i dag, men var ikke effektive nok. I stedet reiste særpingane hjem med full pott.