Effektive Moss med viktig seier

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)
Foto: Alvin Holm(alvin@mossfk.no)

Melløs Stadion
1601 tilskuere

Moss FK – Strømsgodset 3-1 (2-0)
Michelsen (18)
Askar (36)
Andersson (57)
Muiruri (86)

I forhold til sjanser og spill, dro kællane i land en heldig seier søndag kveld. Endelig hadde Moss marginene på sin side, og utnyttet effektivt hullene til motstanderne. For det var ikke Moss som skapte mest. Strømsgodset produserte den ene halvsjansen etter den andre, godt tilrettelagt av kantene. Mest imponert var vi over svensken Mattias Andersson på venstrekanten hos Godset. De fleste mulighetene ble nettopp skapt her. Inne i boksen var imidlertid Godset tamme, og ble aldri helt farlige. Strømsgodset hadde en rekke frispark og cornere som rant ut i sanden. Mosseforsvaret jobbet imidlertid knallhardt foran egen keeper og sørget for å renske unna.

De få sjansene Moss skapte i kampen, kom i første omgang. Og scoringene var av det pene slaget. Første målet sørget kapteinen for ved å stå umarkert inne i boksen og heade ballen kontant i mål etter et godt lagt frispark ved Tommy Edvardsen. Et vakkert hodestøt fra Mikkel! 1-0!
Ett av MFKs få opprullinger, kom etter fine kombinasjoner på høyrekanten. John Muiruri kommer seg løs, og sender av gårde en hard, lav pasning gjennom hele Strømsgodset-forsvaret. På bakerste dukker en perfekt
«timet» Amin Askar opp og dundrer ballen på hel volley utagbart bak Ødegaard. 2-0!
Mot slutten av annen omgang sklir Vidalon ned høyrevingen til Godset, og drammenserne får straffe. Vidalon skader seg i taklingen og må gå ut. Kenneth Dokken knaller straffen rett på mål og Holtan som er på vei til høyre, redder likevel mesterlig med neven! Viktig redning!

Annen omgang startet med massivt press fra Strømsgodset. Mossingene slet med å få tak i ballen, men jobbet hardt. Tommy Edvardsen ble snurret rundt med av Andersson en rekke ganger, men igjen skapte Godset svært lite foran goalen til Moss. Andersson måtte selv sørge for å putte ballen i mål på et vakkert skudd fra spissen av sekstenmeteren. 2-1.
Etter dette ble Godset litt frustrerte, og Moss la seg dypt. Kontringer lå i lufta, men Steffen Nystrøm hadde ikke «tøtsjen» og dagen. Kun ved ett tilfelle ble det farlig da han løp fra stopperne til Godset, men ble stoppet av en møtende keeper.

Farlighetene til Moss var det Mo som regisserte, når han med finter og fart satte drammenserne på prøve ved overganger. Avslutningene ble dessverre for spede, men viljen visste publikum å sette pris på.
I det 86. minutt slukket Mo lyset for Strømsgodset. Etter at Nystrøm forlot banen, gikk Mo på topp. Et tilbakespill greide keeper Ødegård å rote skikkelig til med en vipp fra egen fot. Vippen passet perfekt til Mo’s pannebrask, og Ødegaard måtte flaut konstatere at tabben var et faktum. 3-1! Frekt og deilig, fra kenyaneren.

Med dette ebbet kampen ut, og mosse-seieren var i boks. Et hardt arbeidende lag, tross en viss underlegenhet i spill og sjanser kampen sett under ett, tok 3 meget viktige poeng.

Nyankomne John Andreas Husøy var positiv med hardt arbeid på midten. At John Mo Muiruri ble valgt til Moss’ beste, stiller vi oss bak. Vi synes litt synd på Steffen Nystrøm som fortsatt ikke slår til i rollen som spiss. Vi vet hva han besitter av fart og skudd. Likedan venter vi på at Amin Askar skal finne formen. På motsatt side skapte Jonas Krogstad lite, og trivdes vel ikke som kantspiller. Det skorter dessverre fortsatt på offensiv kraft fremme hos Moss. Men mye spilletid og tillit hos trenerne får det til å løsne til slutt?