Effektive Moss banket Sprint

Av Eystein Simonsen
foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Moss FK – Sprint/Jeløy 6-1 (2-0)

1-0 Ligård (4)
2-0 Jacobsen (39)
3-0 Krogstad (47)
3-1 Nilsen (63)
4-1 Thømt Jensen (64)
5-1 Ligård (68)
6-1 El Haj (71)

Sprint ble et lett bytte for Moss på kunstgresset tirsdag kveld. Tett tåke hindret ikke at det ble en helt grei forestilling, dog uten det helt store spillet.

Tidvis fikk vi se fine kombinasjoner, og en opplagt Morten Jacobsen så ut til å like seg som anker på midten. Han fôret sidene med baller og fikk stå altfor uforstyrret sett med Sprint-øyne. Sprint hadde en del trøbbel med farten både i ballen og bena til mossespillerne i starten av kampen, men tilpasset seg utover i kampen.

Likevel viste Moss effektivitet som lignet mye på oppgjøret fra i fjor. 6-1 var i meste laget kampen sett under ett, men forskjellen på lagene kom tydelig fram i mottak og pasninger. Samtidig «sovnet» forsvaret til Sprint i perioder og tillot dermed at sifrene ble såpass stygge.

Midtforsvaret til Moss derimot var solid, og var gode sammen med Morten Bruun Jacobsen. Hallvard Ligård var frisk og ble toppscorer med sine to mål.

Sprint spilte tross tapet trolig sin beste kamp hittil i sesongen. Laget er på vei framover, men spillerne må jobbe med avslutningene sine. I dag utgjorde naboene på øya ingen stor trussel for storebror i byen.