Dusinet fullt

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Sterke fire seire på rad, setter en bra standard før borteoppgjøret i morgen. HamKam rykket ned i fjor, og har alle ambisjoner om å komme seg tilbake til den gjeveste serien. Men de skal slite med flere gode kandidater. For det er flere som vil vekk fra Adecco. Moss er ett av dem. En rekke mislykkede forsøk har medført endrede strategier siste årene, men nå skal det fleskes til. Det liker vi i Moss, tross pessimistenes spådommer om at ”dette har vi sagt før”.

HamKam er et lag med lange tradisjoner, og med ditto opphold i øverste liga. Som Moss! Derfor bør oppgjøret være interessant også for andre enn noen tusen ved Oslofjorden og ved Mjøsas bredder. Hovedtrener Arne Erlandsen overtok i HamKam etter Frode Grodås, som ikke lyktes i rollen som hovedtrener. En vanskelig jobb det å overta etter Ståle Solbakken! Det gjenstår å se om Erlandsen makter å gjenreise HamKam som et stabilt Tippeligalag.

Et godt lag har ofte gode spillere. Flere spillere på Kammas lag har Tippeligaerfaring, og laget har gjort hakkemat av klubber som Rosenborg så sent som i fjor. Laget var imidlertid alt for ujevnt i sin prestasjon, og maktet ikke å hindre nedrykket helt til slutt.

Aggressivitet og tidlig opp i spillere som fordeler baller, bør være et godt tips før morgendagens oppgjør. Skal vi trekke frem noe negativt om dagens mosselag, må det være at enkelte er for passive i førsteforsvaret på kantene. Det gis for mange anledninger for motstanderne til å legge baller bak vårt eget forsvar, og bare svake avslutninger har reddet Moss fra baklengs. Til tross for klare seire. Dét er det ikke lett å snakke om etter at man har vunnet med flere mål.

Det er fryktelig dumt at Mahmoud El Haj er ute med karantene. Han har vært på vei opp og viser et rykk vi har sett få besitte i Adeccoligaen. Mannen gjør noe på egenhånd der fremme, og det er vi min santen sulteforet på! Så får vi se om Steffen eller Andreas passer til kampen i morgen. To svært ulike spillere, men med force på hver sin måte.

Vi benker oss foran skjermen og er fulle av forventninger! Om vi ikke tar turen til Hedemarken da…

Lykke til, kællær!