Duellvilje og nær seier!

Av Joakim Mensen, juniortrener

HamKam Jr. – Moss FK Jr. 4-4 (2-2)
M: Jens Skogmo, Håkon Dahlbom (str.), Morten Jacobsen (str.), Jonas Randin.

De 15 første minuttene var vi for omstendige i spillet vårt og skapte overganger og dødballer for HamKam. Etter 0-2 og lettere oppgitthet viste spillerne moral, guts, og vilje. Med dette som grunnlag bidro det til gode kollektive prestasjoner defensivt og offensivt. 1-2 kom på en meget god spillvending av Marius Gjestrumbakken. Pasningen fant Jens Skogmo som rundet backen på en berøring og plasserte ballen i lengste hjørne alene med keeper.

Forspillet til 2-2 var nesten identisk…nå ble Christian Udnæs frispilt på kant og utfordret backen innefor 16-meteren noe som resulterte i et klart, men klønete straffespark. Håkon Dahlbom var sikker fra 11-meteren. De siste 5 min før pause ble vi passiv og så ut til å være tilfreds med utlikningen. Dette medførte at HamKam skapte flere store målsjanser.

2 omgang startet jevnt. Vi noterte 1 stor sjanse til hvert lag før innbytter Hien Le Van midtveis i omgangen ble dratt ned av HamKam’s målvakt. Ny klar straffe! Dommeren vurderte helt riktig at Hien var på vei bort fra målet og ga keeperen gult kort. Morten Jacobsen satte denne kontant i nettet.

Våre spillere fortsatte å stå opp med guts og duellvilje og tok alle ansvar for å skape gode prestasjoner. Men 5 min før slutt glapp det og HamKam kom til med et godt innlegg der vi tapte duellen inne i boksen og 3-3. Umiddelbart etter avspark kom Undæs og Skogmo fri på høyre kant. Innlegget så ufarlig ut, men HamKam’s keeper mistet ballen og Jonas Randin scoret enkelt på returen.

Så 3 min. på overtid. Vi lager et unødvendig frispark høyt i banen. HamKam flytter opp. Frisparket klareres til corner. Corneren klareres, men i hverandre og ballen går i en fin bue over keeper Kjærnes. På streken header Hien ballen vekk til innkast. HamKam kaster hurtig og langt, helt inn på 5-meteren hvor de har en spiller som får vendt opp og tupper ballen stolpe inn – siste spark på ballen.

Kampen sett under ett er vi brukbart fornøyd. Poeng på en av de lengste bortekampene, komme tilbake etter 0-2, utlikning av HamKam 3 min. på overtid var bitter. Det gleder også at vi står opp og viser duellvilje i de siste 70 min. samt at alle innbytterne gjør meget gode og vitale innhopp.