Duellen ved Glomma

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Vi skriver i dag om den lange skadelista som preger a-stallen for tiden. Nå har man tenkt å ta tiden til hjelp, og ikke benytte noen av de skadde før de er helt restituert. Det er et klokt valg av den sportslige ledelsen. Det motsatte ville fort avstedkommet mange skifter i laget fra kamp til kamp og dermed en mindre samspilt ellever. At presumptivt mer rutinerte spillere «må» på banen for å redde et lag, kan vise seg å gi enda lenger skadefravær. Vi så sist søndag at enkelte spillere vokser med oppgaven, og fjerner enhver tvil om at yngre, mindre rutinerte spillere kan fylle viktige roller i laget.

Vi er litt imponert over Bakke/Tangen som har tatt vare på og hentet inn svært unge spillere uten erfaring fra dette nivået og gitt dem tillit. Spesielt er vi begeistret for Morten Bruun Jacobsens opptreden på banen, og ikke å forglemme nyervervelsene fra Drøbak og Oslo.

Vi er derfor ikke spesielt engstelige for innsats og ferdigheter i morgen. Det taktiske opplegget kan bli viktig mot et lag som kjemper i motvind, som vil bruke alle midler for å sikre seg alle poengene på eget gress. Det er mange fine ferdigheter i Sparta, men laget har ikke greid å vippe kampene til sin fordel. At de likevel spiller jevnt mot lag som Aalesund og Sogndal, sier sitt om at de gjør noe riktig.

Man bør være oppmerksom på svakere lags vilje og evne til å spille bedre lag dårlige, men det er vel noe vi vet alt om i Moss! Et tidlig mål vil igjen være med på sette standarden i mosselaget. Slik er det bare. Så gjelder det som før å unngå undervurdering av motstanderen. Undervurdering kan fort bli kællanes bane, men vi tror taktikk og empiri er samstemt denne gang…

Lykke til i Sarpsborg!