Du og jeg – den tolvte mann!

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Vi som er gamle nok, husker jo søttiåra, og enda flere åttiåras MFK. Jeg tar meg i å savne susen over stadion når angrepene rullet den rette veien på Melløs. Da sto spillet og antall tilskuere i rett forhold til hverandre, og en begeistring over egne helter preget samtalene i byen. Så langt i år har i snitt bare 1 810 besøkt hjemmekampene. Prosentvis regnet ut fra byens 28 000 innbyggere er det muligens ikke så verst når både du og jeg i tillegg kjenner folk rundt oss som ikke liker fotball. Ja, sågar hater den!

Mulig er det slik at vi har for mye fotball rundt oss i dag. Vi har et ukjent antall kanaler som kniver om å sende mest mulig av elitefotball. Fra verden. Ikke fra Moss. Og Adecco er ikke stedet hvor kameramennene slåss om plassene. Nei, vi sitter heller hjemme og ser verdensfotball og skaffer oss favoritter langt unna dårlig gress og lite penger. Men vær trygg. I så fall er jeg ikke bedre selv.

Det gjør muligens noe med oss at det lokale liksom blir for provinsielt. Vi må ut og se større ting, og en litt sliten stadion med mye trykkimpregnert under føttene, frister ikke. Da er det greit å sitte hjemme.

Men det skjer ting. Ikke alle ser ut til å tro på planene om at Moss får en fantastisk fin storstue om snaue to år. Strategier har vi hørt før. En stadion til 8-10 000 sittende tilskuere? Hm. Vi får se. Og vi har jo ikke folk igjen ”der oppe”. Et par kæll som styrer hele butikken. Optimismen er ikke stor blant kritikerne av Moss Fotballklubb. Naturlig nok. Men jeg våger å si at de tar feil denne gangen.

Moss har en ambisiøs strategi, som trolig kan bli fremskyndet fordi kællane rett og slett spiller alt for godt alt for tidlig! Om det ikke skjer, ligger like fullt den opprinnelige tidsplanen der.

Geir Bakke beviser at fotball er et lagspill, dog tidvis haltende sådan. Selv i den mest rufsete kampen har kællane dratt stigen opp etter seg før nitti minutter er gått. Evnen til å vinne har forbauset også ledelsen, som må trekke frem skjema med nye rundetider. Styremedlem Klaus Hansen er ikke spesielt engstelig for det! Og han har jobbet med strategier før.

Godtfolk! Tiden er inne for å forlate godstolen og bevege seg i retning av Melløs. Ingen kamp er vunnet før den er spilt, selv mot underdogs. Dermed er vi den 12. mann på laget som er i ferd med å bringe Moss tilbake i nyhetsbildet. For meg er kællane i ferd med å bringe tilbake følelser jeg trodde vi måtte vente lenge på. De fra søttiåra.

Velkommen til Melløs !