– Driver med snille «aktiviteter»

En fotballspiller har en litt annerledes sommerferie enn de fleste andre. Ettersom det kun er tre uker mellom siste kamp før ferien og første kamp etter ferien, blir det aldri mer enn to uker ferie. Ofte er det kun snakk om 7-12 dager. Dette gjelder i hvert fall i de fire øverste divisjonene i Norge. Så hva gjør en fotballspiller, og nærmere bestemt en fotballspiller i MFK, i denne lille ferien? Og hvordan holder en formen ved like, samtidig som en kobler av? Og hva er viktigst med denne perioden vekk fra fotballhverdagen, midt i sesongen? Og hvilke minner har de fra de lange sommerferiene som barn, og har de noen favoritt-reisesteder?

Ola Lønn Jenssen

Hva har du sett mest fram til med ferien?
– Det jeg har sett mest fram til med ferien er å få slappet av med andre aktiviteter enn fotball, som f.eks å spille golf og være masse med gode venner.

Hva er din favoritt-sommeraktivitet?
– Ferie er sjelden vare for oss fotballspillere så når vi først får litt etterlengtet ferie velger jeg å ta godt vare på den og drive med snille «aktiviteter» som å sole meg..

Hva husker du best fra sommerferiene da du var liten?
– Det må være alle turene med familien til varmere strøk.

Hva er det viktigste for deg med en sommerferie?
– Det er å gjøre hyggelige ting med venner og familie som man ellers ikke ser så ofte i full sesong med fotball og skole.

Hvordan holder du ved like formen?
– Jeg holder formen ved like ved å følge lagets treningsprogram.

Hvordan oppleves det å ha så kort ferie i forhold til mange andre?
– Det hadde så klart vært deilig med litt lengre ferie, men når det å komme tilbake fra ferie innebærer å spille fotball med gode kompiser synes jeg vi har en helt perfekt lengde på sommerferien vår.

Hvordan synes du vårsesongen i MFK har vært?
– Det har vært en fantastisk vårsesong for hele klubben mtp alt fra poengfangst i serien til oppstart av MFK Gatelag.

Hva er dine forventninger til høstsesongen?
– Mine forventninger er at vi som lag fortsetter å prestere på det nivået vi har gjort nå i vårparten av sesongen, og forhåpentligvis tar ytterligere steg i riktig retning og blir enda bedre.

Har du et favoritt-sommerferie-sted?
– Hytta

Har du et spesielt minne fra en sommerferie som du vil dele?
– I sommerferien i fjor var jeg på Slottsfjellsfestivalen. Det kan jeg varmt anbefale alle som liker musikk.

Takk Ola, og ha god ferie de siste dagene!