”Drittmål” ødela kvelden tross hederlig innsats

Av: Eystein Simonsen (eystein@mossfk.no)

St.Hanshaugen fikk en svært heldig straffe allerede etter 5-6 minutter. Dommeren peker på straffemerket når Joakim Pedersen er uheldig etter en duell i feltet og ballen faller ned på hendene hans. Det virket strengt. Straffen ble satt utagbart bak Joacim Heier i mossemålet.
Moss kom mer og mer med utover i førsteomgangen og vant flere dueller enn motstanderen. Upresise pasninger i mosselaget ødela dessverre muligheter for store sjanser. Det ble med den ene flotte scoringen til Jens Skogmo, iscenesatt av midtbanen med Steffen Lilleng i spissen. Fra høyre kant på sekstemeteren dundret Skogmo ballen i hjørnet. Vakkert forspill, vakker scoring.

Ved pause sto det 1-1.

Etter hvilen trykket St.Hanshaugen på og mossingene ble stående litt å se på. I denne perioden scorte hjemmelaget sitt andre mål for kvelden etter at forsvaret til Moss ikke fikk ballen ut av egen sekstenmeter. Fra nesten død vinkel smatt ballen inn bak mossekeeperen. Moss hevet seg betraktelig utover i annenomgangen og spilte seg fint ut av eget forsvar gang på gang. Vi fikk se en rekke fine overganger på høyresiden. Jens Skogmo spilte en stor kamp og var den som truet hjemmelaget mest. Ved bytte av Moss sin skadde høyreback, kom Hien Nguyen inn på høyrekanten og viste at også han er en god spiller. Lekre nedtak i fart og kombinasjoner med Skogmo gjorde kampen severdig til tross for at Moss aldri kom lenger enn til hjemmelagets sekstenmeter.

At Joacim Heier i mossemålet har ”såpe” på hanskene og glipper en enkel heading i eget nett, var typisk for alle målene til St.Hanshaugen. Ingen av scoringene lignet på ”spillemål”, og vi mener de var unødvendige i en ellers hederlig match av ungguttene til Moss.
Moss taper 3-1 og har dermed tatt med seg kun ett poeng de siste tre kampene.
Best på Moss mandag kveld var Jens Skogmo og glimtvis sliterne på midtbanen.