Dødelig effektive mot rødbuksene!

Tekst/arkivfoto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Junior Interkretsserien

FFK – MFK

Sted: sentralidrettsanlegget (Lislebys hjemmebane)
Dato: 11.10.2007

< Målscorere:
1-0, Oguz Sangiroglu
1-1, Emil Sætra
1-2, Marius Henriksen
1-3, Jacob Mjelde
1-4, Vegard Edelsten

Moss stilte med følgende lag:
Anders Pedersen, Mads Kaxrud, Krister Wemberg, Jacob Mjelde, Øystein Jacobsen, Sondre Fylling, Mats Stolinski, Marius Henriksen (K), Martin Holmen, Vegard Edelsten, Emil Sætra

Benyttede reserver:
Alexander Backhe, Martin Reinholdsen

Fredrikstad stilte med følgende lag:
Andre Lindegaard, Thomas Jørgensen, Dardan Mehmeti, Jørgen Hansen, Erlend Thorvaldsen, Fabian Andersen, Martin Elvestad, Faton, Balal Arezu, Oguz Sangiroglu, Michael Trulsen

Vår førsteomgang ble ikke helt som planlagt. FFK presset oss tilbake på banen, og vi fikk til lite av vårt eget spill. Selv om FFK hadde presset kom de til få sjanser. Deres mål var av det heldige slaget. En av våre stoppere sklei på den sleipe banen, og da ble det enkelt å sette ballen i mål. Etter dette fortsetter FFK å trille ball, men da med et dårlig tempo slik at vi ikke har så store problemer med å forhindre sjanser defensivt.

I pausen ble vi enige om at vår første omgang ikke var god nok, og bestemte oss for å gjøre en bedre andre omgang. Det var et helt annet lag som kom på banen etter pausen. Selv om FFK startet omgangen med en corner og noe trykk klarte vi å få til overganger og spill.

Sjansene kom også, og etter ca. 5 minutter har Øystein Jacobsen, Marius Henriksen og Emil Sætra flotte kombinasjoner på venstre siden. Emil får ballen på rundt 17 meter. Han ser FFK-keeperen stå litt langt ute og skyter ballen i en perfekt bue over keeperen.

Nå øyner vi sjanser til å snu kampen, og guttene kjører på. Nå spiller vi virkelig fin fotball, og triller ball rundt stillestående FFK-spillere. 1-2 kommer da Marius Henriksen drar av et par FFK-spillerer og lader kanonen. Skuddet kan ikke være mer perfekt, og han setter den klistert oppe i vinkelen. Våre sjanser kommer nå på løpende bånd, og vi er meget farlige på dødballer og cornere.

1-3 scoringen kommer nettopp på en corner. Jacob Mjelde, som har slått gode dødballer hele kampen, skrur ballen rett i mål. Her må også Krister Wemberg belønnes for godt arbeide med å ta ut FFK-spillere rundt ball. Midtstopper Wemberg gjør forøvrig en meget god debut i denne kampen. Han er kun 15 år og 1.års guttespiller, men det så ut i dag som hadde spilt interkretsfotball i flere år. Flink til å plassere seg, kloke valg offensivt, kloke valg defensivt og meget god i duellspillet.

Vår siste scoring er også av det pene slaget. Denne gangen er det vår høyre side som gjør en meget god jobb. Vegard Edelsten blir spilt igjenom og kommer alene med keeper skrått ut i boksen. Her gjør han ingen feil og vipper ballen elegant over den utrusende FFK-keeperen og i mål.

Vi fortsetter å skape sjanser kampen ut, og vi er nærmere 1-5 og 1-6 enn FFK er redusering. Martin Holmen har et meget godt skudd som går i tverrligger og spretter inn i mål, men utrolig nok klarer verken dommer eller linjedommer å se at ballen var inne.

At vi vant i dag er fullt fortjent. Greit nok at FFK hadde spillet i første omgang, men de skapte lite. I andre omgang er det kun et lag på banen, og vi kjører over FFK i alle spillets faser.

Å kåre en BB er i dag helt umulig. Guttene legger ned en enorm arbeidsinnsats, og det er gøy å stå på sidelinjen å se at guttene virkelig blør for drakta og lagkameratene. I andre omgang sitter pasningene og kombinasjonene. I tillegg til stor bevegelighet og et genuint ønske om å vinne fører til at vi i dag slår Fredrikstad FK fullt fortjent. Laget vi spiller med er i tillegg av det unge slaget. Vi starter med 2 guttespillere og avslutter kampen med 3 stykker. Vi spiller i tillegg med 5 førsteårs-spillere, 3 andreårs og kun en sisteårs-spiller.

Neste kamp er allerede førstkommende lørdag (13/10) klokken 13.00. Da kommer Vålerenga på besøk til Melløs Stadion for ny kamp i interkretsserien.

Mvh
Jonne og Lars