Dette er Reinbacks største Melløs-minne

Dette er Reinbacks største Melløs-minne

Dette er den sjette artikkelen i serien «Mitt største Melløs-minne», som er skrevet av Knut Hovland. Han skal gjennom årets sesong snakke med personer som har vært sentrale i klubbens historie. Ukens mann er A-lagsspiller Tim Reinback (25). Han er på ingen måte i tvil om hva som er hans største MFK-minne.

Tim Reinback er fortsatt bare 25 år gammel, men har vært fast i A-lagsstallen siden 2013 og har opplevd mye morsomt i MFK-drakta. Det aller største minnet er scoringen mot Sarpsborg 08 i cupen for to år siden, det er en scoring som veldig mange andre også husker.

Tim forteller selv om den flotte scoringen: – Sarpsborg 08 ledet 1-0 og var selvsagt skyhøye favoritter før kampen. Men vi bet godt fra oss, og et stykke ut i første omgang headet en Sarpsborg-spiller ballen utover i feltet i forbindelse med et MFK-angrep. Jeg var like innenfor 16-meteren og fikk et drømmetreff på halv volley. Ballen føk utagbart for keeper opp i høyre hjørne, og vi var med i kampen igjen!

De som ikke var på Melløs 24. mai i 2017 og fikk med seg Tims praktfulle scoring, bør finne den fram igjen – den er lett tilgjengelig på nrk.no – bare å google seg fram. 1-1 var også pauseresultatet i kampen mellom eliteserielaget Sarpsborg 08 og det daværende 3. divisjonslaget Moss FK. I store deler av 2. omgang var det spennende, men Sarpsborg 08 dro det hele i land og vant 3-1. Siden gikk de helt til finalen og tapte for Lillestrøm, gul og svart motstander da også – med andre ord.

Sterke scener

– Det ble en helt ekstatisk stemning etter scoringen min. Både publikum på Melløs og medspillerne jublet, ikke minst tidligere Sarpsborg 08-spiller Morten Giæver. Det han utbrøt egner seg nok ikke på trykk, men gleden var uansett stor. For min egen del var jeg veldig stolt over å ha scoret et så flott mål mot et solid eliteserielag. Det smakte!

Tim Reinback er født og oppvokst i Moss, i Slalåmbakken på Gjerrebogen, og spilte i sine yngre år for Eika. Men som seniorspiller (og delvis juniorspiller) har Moss Fotballklubb vært et helt naturlig valg for ham. Det har vært noen turbulente år både økonomisk og sportslig, men Tim har likevel holdt seg på Melløs. Der trives han godt!

– Tenker du ofte tilbake på scoringen mot Sarpsborg 08 i 2017?

– Ikke så ofte, men jeg husker den veldig godt – det er jo bare drøye to år siden. Det er uansett morsomt å hente den fram fra minnet igjen når jeg stiller opp i en sammenheng som dette. Den er selvsagt øverst på min egen rankingliste, sier store og sterke Tim Reinback til mossfk.no.

Tim har spilt over 150 kamper for Moss og scoret 36 mål, ifølge statistikken til Norges Fotballforbund. Flest scoringer ble det i nettopp 2017, da endte det med 14 totalt. I år har Tim scoret ett mål i serien og to i cupen, han håper på flere i kampene som kommer. Scoringen i serien kom på straffe borte mot Hødd, faktisk den første straffescoringen han har for Moss på seniornivå.

Går for å vinne i hver kamp

– Dere ligger pent plassert på tabellen og har hatt tatt syv poeng på de tre siste kampene. Hva tror du om de to neste kampene, hjemme mot Stjørdals Blink først og så hjemme mot Bryne uka etter?

– Vi er i en god flyt nå og skal være vanskelige å slå hjemme på Melløs. Førsteomgangen mot Brattvåg var det beste vi har prestert hittil i sesongen. Selv om vi møter sterk motstand i begge de kommende kampene, har jeg god tro på at vi skal dra dette i land og tipper 1-0 mot Stjørdals Blink og 2-1 mot Bryne.

– Snakker dere om opprykk internt i laget?

– Vi er ikke så opptatt av det i det daglige, men avdelingen vår er jevn og mye kan fortsatt skje. Mange kamper gjenstår, og vi går selvsagt alltid for seier og tre poeng. Så får vi se hvor langt det bærer, sier en både nøktern og optimistisk Tim Reinback.

Lykke til og god sommer og god poengfangst, ønsker mossfk.no!

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design