Dette er hovedtrenerens største Melløs-minne

Dette er hovedtrenerens største Melløs-minne

Dette er den tiende artikkelen i serien «Mitt største Melløs-minne», som er skrevet av Knut Hovland. Han har gjennom årets sesong snakket med personer som har vært sentrale i klubbens historie og ukens mann er hovedtrener Marijo Jovic (33). Opplevelsen som han har friskt i minnet er naturligvis storseieren hjemme mot Egersunds (6-2) for kort tid tilbake.

– Vi kom sterkt tilbake etter flere tap før ferien og vant hele 6-2 over Egersunds i august, det er mitt hittil beste Melløs-minne. Men vi har jo gjort det bra hele høsten, sier hovedtrener i MFK, Marijo Jovic.

Den 33 år gamle treneren fra Osijek i Kroatia kom til Moss Fotballklubb i november i fjor etter en noe turbulent og vanskelig periode i klubben på tampen av 2018-sesongen. Men Marijo visste at han var sterkt ønsket som ny trener, ikke minst fordi han er kjent for sin gode jobb med å utvikle nye og unge spillere – både i sitt hjemland og i Follo som han trente før han kom til Moss. 

Slik har det også blitt på Melløs, og MFK har nå den nest yngste A-stallen i sin avdeling med en gjennomsnittsalder på litt over 23 år.

– Det er vanskelig å trekke fram noen enkeltprestasjon eller enkelt øyeblikk fra kampen mot Egersunds, men det meste gikk som vi håpet og vi fikk til det spillet vi ønsket. Å vinne hele 6-2 mot en så sterk motstander hører til sjeldenhetene. At unge Magnus Fagernes scoret sitt første mål for MFK etter overgangen fra Drøbak var også viktig, det er alltid godt for en debutant å innfri, sier en fornøyd Marijo til mossfk.no.

Godt samhold

Denne sesongen startet lovende og Moss lå høyt på tabellen etter de første serierundene. Så kom det en tyngre periode med flere tap før det igjen løsnet for MFK. De tre siste kampene før ferien endte imidlertid med tre tap og bunnstriden begynte å nærme seg. Men etter ferien er det blitt 14 poeng på syv kamper, og bare ett tap, borte mot topplaget Stjørdals-Blink. Moss er ett av formlagene i sin avdeling og har klatret bra på tabellen.

– Det er selvsagt aldri morsomt å tape, men resultatet forteller sjelden hele sannheten om prestasjonen til laget. I de periodene vi fikk dårlige resultater, trodde vi fortsatt på det vi holdt på med og jobbet godt sammen hele tiden. Det får vi betalt for nå. Det hører også med til historien at vi fikk noen skader, ikke minst var skaden til førstekeeper Anders Gundersen som satte han ut av laget i en lang periode, merkbar.

Utenom kampen mot Egersunds, trekker Marijo fram hjemmekampen mot Hødd (seier 2-1) som et sterkt minne fra Melløs denne sesongen. Da var det av ulike grunner flere endringer på laget og to unge debutanter fikk prøve seg fra start. Det gikk meget bra i en kamp som hadde stor betydning for begge lag.

Vil fortsatt klatre på tabellen

– Hva tror du om resten av sesongen, det gjenstår fortsatt fem kamper?

– Vi har allerede tatt 30 poeng, like mange som MFK tok i hele fjor. Jeg ser virkelig fram til de siste kampene, det blir på en måte fem bonuskamper hvor vi helst vil fortsette den gode trenden vi har hatt i høst og spille god og underholdende fotball. Teoretisk sett kan vi fortsatt havne på nedrykksplass, men vi skal i stedet se oppover på tabellen. En femteplass er avgjort innen rekkevidde, det er bare fire poeng opp dit. Bortekampen mot Fredrikstad neste helg gleder vi oss også til, et lokalderby med mye folk på tribunene er alltid noe spesielt. Vi skal love å bite godt fra oss og forhåpentlig vise at gapet mellom FFK og MFK er blitt mindre. Tar vi 8-10 nye poeng innen sesongen er over, er vi etter min mening der vi bør være.

– Hva med de neste sesongene, du har kontrakt i to år til?

– Jeg ser fram til å fortsette jobben på Melløs og til å bygge videre på det gode sporet vi er kommet inn i. Vi skal skape en tydelig og gjenkjennbar identitet, en måte å spille på for Moss FK som gir oss framgang og suksess også i løpet av de kommende sesongene, sier Marijo Jovic. 

Han roser alle støttespillere som stiller opp for MFK, ikke minst mange av de «gamle» som også var med da klubben var med i det ypperste selskap i norsk fotball. Det både gleder og inspirerer.

– Første kamp er mot bunnlaget Byåsen hjemme på Melløs førstkommende lørdag, hvordan går det?

– Jeg ønsker ikke å tippe noe konkret resultat, og vi skal uansett ikke ta lett på den kampen. Byåsen kan fortsatt klare seg og vil helt sikkert gjøre alt de kan for å få med seg poeng fra Melløs. De klarte blant annet 0-0 borte mot Fredrikstad for ikke lenge siden. Men vi forbereder oss grundig og godt, og håper og tror på tre nye poeng lørdag – med god støtte fra publikum på Melløs!

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design