Det sitter i hodet…

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Vi skal imidlertid se opp for Paul Oyuga. Tar man ut denne spilleren, mister Bryne mye av sin offensive kraft. Senest 12. juli scoret Oyuga to mål da Godset ble slått 3-1 på eget gress. Bryne er et lag med ambisjoner om tippeligaspill. Det vil de nok vise på eget gress.

MFK er redusert med én mann i stallen etter den ulykksalige strekkskaden Fabien Vidalon pådro seg mot Godset. Vi tror imidlertid den lange, slanke mann, Tom Reidar Haraldsen, går greit inn sammen med Vidar Martinsen igjen. De har spilt sammen lenge, til tross for Vidars skadefravær.

Vi har tidligere fokusert på manglende uttelling og savnet av en giftig spiss. Kanskje løsner det med nytt kjøp i sommer. En annen betydelig faktor for å lykkes foran målene, er en velfungerende midtbane. Fortsatt savner vi at Mikkel dominerer mer, at kantene blir giftigere og løpene blir mer samstemte. Likevel: Strømsgodset ble slått på kontringer, og må sies å ha gitt full uttelling. Noe i emning?

Hva har skjedd med den såkalte MFK-stilen? Å falle for mye ned i egen sekstenmeter, synes ikke å passe MFKs spillerstall, og tar dessuten vekk en rekke ferdigheter på banen. Det er egentlig litt av en gåte at det spillende mosselaget ikke følger suksess-oppskriften fra i fjor. For det er jo fortsatt kællane som spiller selv om herrene Bakke og Tangen legger visse føringer.

Journalist Jeanine Norstad i Moss Avis er vel inne på noe i sin kommentar om MFK:

  • Moss Avis: «Tanken er trenbar»
  • .
    «Det sitter i hodet…». De av oss som har spilt selv, vet hvor viktig den mentale forberedelse er, ved siden av den fysiske oppladningen. Fokus på egne oppgaver er viktig. Å «ha dagen» blir veldig fort synlig på banen, men vi må akseptere at dagen ikke alltid stemmer for spillerne som den heller ikke gjør for oss som har matpakke under armen. Det synes bare ikke så godt.

    Likevel; det er viktig å sette inn andre ferdigheter når «dagen ikke er min». Spillerne er så godt fysisk trent, at innsats og «guts» aldri bør utebli selv om ballen glir av foten i noen kamper. Dét finnes det STOR forståelse for på Store Stå, men kællane henter derimot ingen forståelse – der profesjonelle spillere blir stående å se i gresset eller jogge hjem når motstanderne kommer med 8 mann i angrep…

    Så…inntil vi får en mental trener til Melløs:
    Break a leg! Lykke til på Jæren, kællær!