Det nødvendige vendepunktet?

Av: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)
Andreas Kalgraff (andreas@mossfk.no)

Jon-André Fredriksen: – Det løsnet for oss!

– Du scoret to mål i dag og det kunne fort ha blitt flere nettkjenninger på deg. Har det endelig løsnet nå?
– Ja, vi håper jo at det nå har løsnet for oss. Vi står veldig på sammen her i dag og jobber godt som et lag. Da blir det enkelt å være god selv også.

– Det så ut som dere hadde godt overtak på sarpingene i denne kampen?
– Ja vi hadde overtaket, og ikke minst veldig moro i 2.omg, selv om vi har slitt en del i 2.omgangene før. Men nå hadde vi jo to mål å gå på til pause, da blir det jo litt enklere å gå ut i 2.omgangen. På slutten hadde vi det veldig moro utpå banen her.

– Hva synes du om din egen innsats her i dag, Fredriksen?
– Jeg synes det gikk veldig bra i dag. Scorte to mål, og håper selvfølgelig at det vil bli enda flere på meg utover i sesongen.

Jonas Krogstad: – Ikke satt på prøve

Hvordan føler du at det gikk på en uvant plass i dag?
– Jeg føler at det gikk ganske bra. Litt sleivpassninger ble det jo, men jeg ble ikke satt helt på de store prøvene heller, så da gikk det vel greit.

Det var spesielt å se deg som midtstopper her i dag?
– Det var ikke så mange som hadde regnet med det tror jeg. Det er gøy og spennende å spille på nye plasser også.

– Er det noe som du kunne tenke deg å fortsette med hvis behovet skulle melde seg?
– Alle gamle spisser blir jo midtstoppere når de blir eldre. Kanskje litt tidlig for meg ennå. Jeg har ikke tenkt å fortsette på den plassen. Dette var kun et nødstilfelle akkurat i denne kampen. Fabien Vidalon er sikkert tilbake i neste kamp, tenker jeg. Han er jo mye bedre enn meg på denne plassen.

– Du hadde jo en heading i tverrligger og tegnet deg nesten på scoringslista?
– Jeg hoppet opp for å prøve å nå ballen. Jeg så ikke helt hvor høyt den gikk, dessverre. Det hadde vært veldig deilig å satt den i mål, men det ville seg ikke.

– Har det endelig løsnet for Moss Fotballklubb nå, Jonas?
– Vi får håpe det. De to siste kampene har vært ganske så bra for vår del. Vi klarte jo å ta med oss et poeng fra kampen mot Haugesund. Pilen peker i hvertfall oppover, avrunder Jonas Krogstad.

Geir Bakke: – Gutta bør vite hvor gode de er!

– Det virket som det løsnet i dag. Er det gjort noen spesielle grep siden forrige kamp?
– Nei, vi konsentrerer oss om det vi skal gjøre. Vi har kun en måte å opptre på vi, noe vi skal gjennomføre fra gang til gang. I dag gjorde vi det skikkelig bra. Det som er hele «kluet», er at vi klarer å omstille oss for å gjøre oss klare til en ny kamp. Vi må kunne takle forskjellige hindringer som visse kamper innebærer og ikke ramle bakpå. Vi må ikke bli redde hvis motstanderen scorer først osv. I dag scorer vi det første målet, og vokser veldig på det. Vi spiller på oss selvtillit. Uavhengig av scenearioene i de kampene vi spiller, burde gutta vite hvor gode de egentlig er. Det viser de så absolutt her i dag!

– Sparta Sarpsborg har jo spilt jevnt med de aller fleste som de har møtt så langt i serien, kanskje med unntak av Aalesund-kampen?
– Da blir vel det omtrent akkurat det samme som oss. Vi har jo spilt jevnt mot de fleste lagene vi, også. Men vi har dessverre hatt alt for dårlig uttelling på sjansene våre i de kampene, selvfølgelig.

– Vi spilte med en litt uvant forsvarsfirer her i dag. Kan du fortelle hvorfor du valgte akkurat Jonas Krogstad fremfor Jens Skogmo i denne rollen?
– Jens er en typisk høyreback, og i denne situasjonen vi er i nå hvor vi sårt trenger poeng, ville vi ha litt mere rutine. Jonas har jo tross alt spilt tippeliga-kamper og spilt mot midtstoppere hele livet sitt, så han burde jo vite hvordan en midtstopper skal opptre. Samtidig er han kompromissløs i luftrommet og går rett i ballbanen og har god timing. Vi ville prøve å erstatte Fabien på en sånn måte at det skulle synes minst mulig. Det mener jeg at Jonas klarte veldig bra i dag, utdyper treneren avslutningsvis.