– Det er veldig vemodig!

Tidligere MFK-trener Knut Tørum. Er i dag trener for IK Start.


                             (Foto: ik.start.no)

Jeg syntes selvfølgelig det er svært trist at Moss nå rykker ned i 2. div. MFK var svært nære også i 2004, men snudde trenden den gang da, og håper de gjør det igjen… Ser jo ut som Ham Kam kommer tilbake – etter en tilsvarende lærepenge.

 Men det er helt sikkert at det ikke går av seg selv. Viktig at byens fotballresurser drar sammen, og at alle bidrar for klubbens beste.

Lykke til!!!

Mvh
Knut Tørum

___________________________________________________________

Tidligere MFK-spiller Kent Bergersen. Er i dag assistenttrener under Kjetil Rekdal i Ålesund FK.


                                (Foto: Scanpix)

Som tidligere mossespiller og som en som fortsatt har mange kjente i fotballmiljøet i Moss, synes jeg det er trist at det endte med nedrykk til 2 divisjon.

Ikke nok med det, så rykker også rekrutt- og jniorlaget ned fra sine nivåer. Det forteller at man ikke har vært dyktige nok. Men hva som ikke har vært bra nok har ikke jeg noe grunnlag for å kommentere.

Jeg tror Moss FK nå må ransake seg selv og finne ut hvor veien går videre, Om Moss FK rykker opp igjen neste år er selvfølgelig vanskelig å svare på nå, men det er slett ingen selvfølge! Det som avgjør det er mye; alt fra klubbledelse, satsing økonomisk/sportslig, trenere og ikke minst spillerstall. Pluss at klubben må snu den negative trenden og tenke offensivt og positivt.  Se muligheter!!

Lykke til videre!!

Mvh
Kent Bergersen

___________________________________________________________

Treneransvarlig i NFF, Dag Riisnæs


                      (Foto: Yngve Haavik/NFF)

Jeg kjenner ikke Moss FK godt nok til å være bastant på dette. En del norske toppklubber er dessverre litt skjøre og avhengige av enkeltpersoner. Klubber må bygges og utvikles over tid, og det er mulig at Moss FK har bommet litt her.

Selvsagt er det synd at Moss går ned, men kanskje er det klubben trenger for å komme skikkelig på sporet igjen. Hvis det tas riktige grep og tenkes langsiktig, vil Moss garantert komme tilbake til norsk toppfotball. La oss håpe det!

Til slutt:
Kanskje er det like viktig å drive god spillerutvikling og tenke langsiktig, som at klubben rykker rett opp igjen. Ting tar tid!

Mvh
Dag Riisnæs
Ansvarlig Trenerutdanning