– Det er det som er livet!

En fotballspiller har en litt annerledes sommerferie enn de fleste andre. Ettersom det kun er tre uker mellom siste kamp før ferien og første kamp etter ferien, blir det aldri mer enn to uker ferie. Ofte er det kun snakk om 7-12 dager. Dette gjelder i hvert fall i de fire øverste divisjonene i Norge. Så hva gjør en fotballspiller, og nærmere bestemt en fotballspiller i MFK, i denne lille ferien? Og hvordan holder en formen ved like, samtidig som en kobler av? Og hva er viktigst med denne perioden vekk fra fotballhverdagen, midt i sesongen? Og hvilke minner har de fra de lange sommerferiene som barn, og har de noen favoritt-reisesteder?

Thomas Klaussen…

Hva gjør du i sommerferien 2017?
Jeg er nede i Costa del Sol, i Spania, sammen med familien min, i byen Fuengirola.

Hva har du sett mest fram til med ferien?
Det er å komme seg bort fra rutinene i hverdagen og ta alt i sitt eget tempo og kose seg sammen med de aller viktigste personene. Det er det som er livet!

Hva er din favoritt-sommeraktivitet?
På stranden er jeg mest glad i å sole meg, men bading er også et lite must for at jeg skal få skikkelig sommerfølelse.

Hva husker du best fra sommerferiene da du var liten?
De brukte jeg som oftest hjemme på Vega. Da gjorde jeg alt mulig; fjellturer, badet og fisket både i ferskvann og havet, dro på stranda, spilte fotball, hjalp til med gårdsarbeid, for å nevne noe. Koste meg utrolig mye disse årene.

Hva er det viktigste for deg med en sommerferie?
Det er rett og slett å nyte tiden man har og få overskudd. Ikke planlegge for mye, det gjør man mer enn nok i hverdagen, men heller bare go with the flow. Funker bra for meg!

Hvordan holder du ved like formen?
Jeg får inn noen løpeøkter + at jeg blir holdt i aktivitet hele dagen av sønnen min på snart 6 år.

Hvordan oppleves det å ha så kort ferie i forhold til mange andre?
Nå kan jeg ikke huske sist jeg hadde noe lengre sommerferie enn ca 2 uker. Så er blitt vant til det, noe mer ville blitt rart.

Hvordan synes du vårsesongen i MFK har vært?
Den har vært meget god og vi har hatt det moro, både på og utenfor banen.

Hva er dine forventninger til høstsesongen?
At vi holder oppe nivået vårt fra vårsesongen og at vi kan utvikle oss og ta ytterlige steg som lag. Da kan det fort bli en meget fornøyelig høst på Melløs.

Har du et favoritt-sommerferie-sted?
Fuengirola/Vega.

Har du et spesielt minne fra en sommerferie som du vil dele?
Ikke som jeg kommer på i farten. Er allerede inne i feriemodus så jeg luker bort det som har vært og prøver å suge til meg nye opplevelser.

Takk Thomas, og fortsatt god ferie!