– Det blir et tøft år

Underskuddet fra 2008 har ført til at Moss Fotballklubb har redusert egenkapitalen fra 1,2 millioner kroner i 2007 til 423.581 kroner i fjor.  Budsjettet for 2009 er redusert, men noen medlemmer mente at MFK nok en gang har satt seg høye mål. Sponsor og kommunikasjonssjef Terje Fleischer innrømte på årsmøtet at det er høye mål, men han er sterk i troen på at klubben skal klare det.


– 2009 blir et tøft år. Verdensøkonomien er meget spesiell og hos sponsorer hvor jeg tidligere bare har tatt en telefon til, må jeg nå kanskje besøke tre fire ganger for å få til en avtale, sa han.


– Den utfordringen vi har, er likviditeten, innrømmet leder Hans Jørn Rønningen.


Moss FK har redusert reklame/sponsor-posten fra 18,2 millioner i 2008 til 8.713.000 i budsjett. Regnskapet for 2008 viser en inntekt på 9.288.798 kroner på denne posten. Budsjettet for 2009 ble forøvrig enstemmig vedtatt.


Les også: – Vi legger opp til et nøkternt 2009


Melløs Arena


MFKs nye storstue var også et sentralt punkt under årsmøtet. Hans Jørn Rønningen orienterte om at 30. mars blir en ny sentral dato. Da behandler formansmøtet blant annet reguleringsplan for Rabekk-området og kommunedelsplan for Høyden/Varnaveien.


– Vi tror ganske fast på at kommunen nå legger frem for formannskapet legger de nødvendige dokumentene for å stifte aksjeselskapet, sa han.


Saken fortsetter under bildetSPENT: 30 mars er en viktig dato for styreleder Hans Jørn Rønningen og Moss Fotballklubb. Melløs Arenas skjebne kan avgjøres da. (Foto: Espen Torgersen)


Rønningen orienterte også om at Moss Fotballklubb spiller på dispensasjon på Melløs Stadion og at fotballforbundet har gitt dispensasjon med tanke på at Moss skal spille på ny arena fra 2010-sesongen.


– Et punkt som også er viktig å ta med, er at dersom det ikke blir noen ny arena, har politikerne sagt at de vil ruste opp Melløs Stadion slik at den oppfyller de kravene fotballforbundet har satt med tanke på videre spill i Adeccoligaen.


Det ble også rettet kritikk mot Fotballforbundet og dets forskjellige lisenskrav. En av klubbens medlemmer poengterte at det kun er i Norge det er krav om at kun 20 prosent av stadionkapasiteten kan være ståplasser.


– Lisensen er viktig for klubbene i Norge og det er nok ikke så dumt at det er noen krav. Når det er sagt, så er ikke vi i Moss Fotballklubb enige i alle kravene. Her på Melløs Stadion hadde vi over 10.000 tilskuere for noen år siden. Nå har vi ikke lov til å ha mer enn 3088 tilskuere. I fjor var vi nødt til å stenge ståtribunen, da vi ikke har lov å ha mer enn i overkant av 600 tilskuere der. Vi måtte sende tilskuere rundt stadion og be dem kjøpe billetter til sittetribunen. Det er ikke heldig, kommenterte daglig leder, Ole Henæs.


Les også: Hedret på årsmøtet
Les også: Det nye styret


 


 


 


 

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design