Det ble poengdeling i Porsgrunn

Tekst/Arkivfoto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Startellever Moss:
– Erik Holtan

– Anders Juliussen
– Vidar Martinsen
– Tom Reidar Haraldsen
– Gard Kristiansen

– Amin Askar
– John Andreas Husøy

– Christian Michelsen

– Jon-André Fredriksen

– John Muiruri

– Steffen Nystrøm

Gutta visste på forhånd at dette ville bli en tøff og vanskelig nøtt å knekke. Vertene er sterke og kompakte i forsvar, spesielt på hjemmebane. Da lagene møttes på Melløs stadion i vår vant Geir Bakke og co 4-0 etter en fantastisk godt gjennomført kamp. Dette gjentok seg ikke i dag. At «hver kamp lever sitt eget liv» stemmer så til de grader.

1. omgang

Det skulle ikke gå mer enn 5. minutter før Pors får en kjempesjanse, men skuddet ble klarert av Anders Juliussen. Vår egen Steffen Nystrøm var deretter frempå med en halvsjanse. Det ble til tider spilt veldig mye på midtbanen av to lag som var svært kompakte i eget forsvar og heller ikke tok for mange sjanser.

Etter 17 minutters spill var Pors sin Christer Fjellstad igjennom forsvaret og bommet på utrolig vis på åpent mål. Pors tok nå over initiativet i kampen, og hadde ytterligere to store målsjanser. Moss slet med å bryte seg vei igjennom et kompakt forsvar hos vertene, men et kvarter før sidebytte fikk Moss sin supersjanse etter at John «MO» Muiruri spilte Steffen Nystrøm fint igjennom. Men Nystrøm skjøt dessverre lærkula rett i beina på Pors-keeper Kim Engen. Mossingene var totalt sett lite agressive mot et sterkt hjemmelag, og kampen ebbet ut målløst til pause.

2. omgang

Moss virket mere giftige etter pausen. Steffen Nystrøm kom nok en gang til med en stor sjanse – men han ble hindret rett før kanonen ble ladet. Kun få minutter senere kom en driblende Jon-André Fredriksen seg igjennom Pors sitt forsvar, men kontrollen på ballen var for dårlig av Rådegutten i denne situasjonen.

Vertene var også farlig frempå ved en del anledninger, men de slet også med å finne nettmaskene. Men i en situasjon omtrent kvarteret før slutt ble en Porsspiller taklet av en mossespiller og det ble dømt straffespark til vertene. Straffeskytter John Erling Kleppe jaktet sin scoring nr. 100 for Pors Grenland, men han skjøt like godt over målet til Erik Holtan.

Etter at Jonas Krogstad kom innpå ble det mere fart i angrepet til Moss. Men ballen ville ikke inn mellom stengene for hverken Pors eller Moss i denne kampen.

Geir Bakke og co har nå tatt fattige 2 poeng på de tre siste kampene. Det er alt for dårlig for et lag som har ambisjoner om en plass blant topp 3. Skjerp dere kæller!