Bronsemedalje!

Påskehelgen 15-17 april har Moss FK sitt juniorlag deltatt i Future Cup i Gøteborg, Sverige. Troppen på 16 spillere, to trenere og én materialforvalter, reiste samlet i buss kjørt av materialforvalter Ivar. 

Tekst av: Kjetil Jensen og André Kraft Tveter (juniortrenere)

Vi konkurrerte i klassen Gutter 17, som ett av åtte lag. Kampene ble spilt 2×40 minutter. Av motstanderlagene var seks lag svenske, ett lag var dansk og vi var eneste norske lag. Vi havnet i gruppe med blant andre Hammarby, og vi gledet oss stort til å teste oss mot dette laget. 

 

Vi åpnet gruppespillet på et flott lite stadion med kapasitet til omtrent 5000 tilskuere. Tar man bort to nuller fra nevnte tall så var nok dette antall skuelystne til stede på kampen, dette inkludert lagene som varmet opp til å spille kamp etter oss. Glisne tribuner til tross, vi stilte sterkt på banen og med en solid foreldregruppe som backet opp laget og fulgte oss gjennom hele turneringen. 

Bildet: En spent og spillesugen gjeng klar for avreise fra Melløs til Gøteborg.

Første kamp var mot Utbynes. Vi dominerte kampen de første 17-18 minuttene, men klarte ikke å omsette dominansen i scoring. Utbynes gikk opp til 1-0 etter 22 minutter etter en god periode av dem. Etter to kjappe scoringen om lag ti minutter senere, så gikk vi imidlertid til pause med ledelse 2-1. Vi la på til 3-1 og 4-1 etter pause, men slapp unødvendig motstanderen inn i kampen igjen, og det stod 4-3 med omtrent 15 minutter igjen å spille. Etter en god kontring (og en liten forsvartabbe) klarte vi å legge på til 5-3, noe som ble sluttresultatet. En grei seier i første kamp, men vi vet at vi har mye mer å gå på! 

 

Andre kamp var på samme stadion noen timer etter første kamp. Vi møtte nå svenske Tølø. Dette laget var nok hakket vassere enn vår første motstander, og de gikk opp til 0-1 etter 34 minutter. Allikevel var vi det dominerende laget og vi var veldig flinke til å holde moralen oppe. Gleden var derfor stor da vi scoret hele tre mål etter pause og vant fortjent 3-1. Vi viste god variasjon i spillet vårt, og var tidvis veldig gode til å vurdere når vi skulle spille hurtig i lengderetning og når vi skulle holde ballen i laget. Mot slutten av kampen lå vi kompakt og godt i forsvar og fikk noen solide kontringsmuligheter. Klar framgang fra første kamp, og ekstra morsomt: Vi ble klare for seminfinale! 

 

Siste gruppespillskamp ble dermed en ren gruppefinale mot Hammarby. Denne kampen ble spilt på et flott kunstrgress et lite stykke unna der vi spilte våre første to kamper. Etter som vi reiste med en relativt liten tropp, var vi helt avhengig av å hvile spillere så snart vi hadde mulighet. Spillere som hadde spilt lite i de to første kampene fikk starte mot Hammarby, og de svarte med meget solid spill. En svært jevnspilt kamp endte 0-0. Vi viste godt samhold, fightervilje og var til tider veldig imponerende i forsvarsarbeidet vårt. Grunnet sluttresultatet ble vi nummer to i gruppa, på målforskjell bak nettopp Hammarby. 

 

Seminfinalen i turnerningen ble spilt noen timer senere. Vi møtte nå Vesterås. Dette var et godt organisert og fysisk lag med to raske og sterke spisser. Lagene matchet hverandre godt, og vi sto virkelig frem i duellspillet vårt. Vi scoret allerede etter tre minutter, og tribunen (trebenken) buldret av glede. Vi holdt stand lenge, men dessverre fikk Vesterås to raske mål like før pause. Like etter begynnelsen på andre omgang utliknet vi til 2-2. Dessverre kom vi raskt ned på jorda igjen med 2-3 få minutter senere. Vi trykket på med det vi hadde resten av kampen, men dessverre klarte vi ikke å få inn utlikningen. Skuffelsen var stor da vi satt i garderoben etter kamp og måtte innse at vi ikke nådde finalen. En mager trøst var at vi på mandag skulle spille bronsefinale, nok en gang mot Hammarby.

 

2. påskedag klokka 13.00 braket det hele løs mot Hammarby i bronsefinalen. Vi tok ledelsen 1-0 etter 16 minutter etter en god pasning inn bak forsvaret til Hammarby. Motstanderlaget tok sakte, men sikkert over banespillet, men vi imponerte nok en gang med å fremstå som kompakte og solide med korte avstander i laget vårt. Hammarby klarte ikke å skape all verdens med muligheter, men de fikk en del dødballsituasjoner. Disse håndterte vi meget bra og vi hadde brukbar kontroll på kampen. Etter hvert klarte vi å holde på ballen da vi vant den, og da spilte vi ut motstanderen med gode kombinasjoner langs bakken. 

Det ble ikke flere scoringer enn den tidlige scoringen i første omgang, dermed hentet juniorlaget til Moss FK et trofé hjem til klubbhuset på Melløs! Vi vant bronsen og trøtte bein og hoder fikk en meget velfortjent premie for sin innsats. 

 

Vi i trenerteamet føler vi har fått nøyaktig det vi ønsket ut av denne turen til Gøteborg. Vår hovedprioritet var at vi skulle ha en sosial tur hvor alle på laget kunne bli bedre kjent med hverandre og styrke samholdet oss imellom. Samtidig ønsket vi selvsagt å vinne hver eneste kamp, og med et bronsetrofé hjem i bagen må vi si oss veldig fornøyde med de sportslige resultatene. Vi er veldig imponerte over hvordan hver og én spiller stod opp for seg selv og laget. Gutta var dedikerte og seriøse gjennom hele helgen og vi var flinke til å restituere. Samtidig er det en 100 ganger mer sammensveiset gjeng som reiste hjem fra Gøteborg. Dette lover godt for den nært forestående sesongen som starter allerede førstkommende torsdag med kamp hjemme mot Torp. 

 

Skuelystne er hjertelig velkomne til å følge vårt juniorlag denne sesongen. Vi kommer til å varte opp med god og offensiv fotball, og vi skal vise samhold og spilleglede hele veien. Vi begynner å bli en veldig fin gjeng på juniorlaget nå, og det er moro for fotballklubben at også vårt lag begynner å stå fram og representere klubben på en skikkelig god måte!

 

Vi vil til slutt takke foreldrene som fulgte laget vårt gjennom turnerning. Ikke minst vil vi takke materialforvalter Ivar, som til tross for at hans sønn ikke lenger spiller for klubben, stilte med egen buss og sørget for at alt var på stell slik at vi kunne ha et best mulig sportslig fokus.

 

Bildet: Juniorlaget vårt har hentet hjem bronsen og feirer med «La hjertet slå for MFK» på full speaker i garderoben.