Brakstad ser lyst på fremtiden

MFKs trener Erik Brakstad er fornøyd med første del av oppkjøringen. Og treneren er optimistisk foran årets sesong.

– Det var viktig for meg å starte oppkjøringen tøft før jul. Det betød at spillerne var forberedt da alvoret startet i januar, sier Erik Brakstad.

– Jeg er vel en trener som liker hard fysysik trening. For meg er det viktig at vi ikke taper kampene våre fordi vi er for dårlig trent. Det blir for dumt, forteller Brakstad videre.

Mens andre trenere og klubber har lagt stor vekt på resultater i treningskampene i vinter, har MFK-treneren hatt ett avslappet forhold til det.

– Det er alltid greit å vinne kamper og få en bekreftelse på at du jobber riktig, men det plukkes ingen poeng i oppkjøringen. Det er viktig å få en vinnervane inn i laget, men det er vel så viktig å se etter momenter som på sikt kan gjøre laget bedre, forklarer Brakstad.

Spennende mannskap

Det er mange kritiske røster som har hevdet at årets mosselag ikke vil holde mål mot de beste i årets Tippeliga. Skrikene etter ny spiss og mer profilerte spillere har også vært mange. Erik Brakstad er ikke like bekymret over spillermaterialet. Treneren mener at årets mosselag innehar mange gode kvaliteter.

– Vi har mange unge spillere som har et stort forbedringspotensiale. På forrige samling for U21-landslaget hadde vi tre spillere med, i tillegg så har vi flere som helt sikkert vil gjøre seg bemerket i årets Tippeliga, sier Erik Brakstad.

– Av de rutinerte spillerne har Rune Tangen og Kjell Olofsson vist at de fortsatt holder et meget høyt nivå, så vi har en spennende blanding av ungt talent og rutinerte etablerte spillere, fortsetter han.

-Skal underholde

Moss har forankret spillestilen sin i ett 4-3-3 mønster. Det er bygget på hurtig overgangsspill med stor underholdningsverdi, hvis det fungerer slik det skal. Spillestilen og underholdningsverdien er Brakstad opptatt av.

– Knut Torbjørn Egggen har gjort en meget god jobb i Moss. Det er flere enn meg som er imponert over det han har fått til med Moss. Nå er det viktig for meg å bygge videre på det fundamentet han har lagt, så får vi håpe at jeg kan videreutvikle det enda mer. Vi lever i underholdningsbransjen, derfor må vi underholde, understreker MFK-treneren.

– Jeg skjønner at mossepublikummet blir frustrerte da laget spiller dårlig. Men det må være lov å ha en dårlig dag på jobben, uten at alle snur ryggen til dem. Jeg kan love at vi skal gjøre vårt ytterste for at det skal bli moro å gå på Melløs i år. Men vi trenger støtte og oppbakking fra supporterne, frir Brakstad til mossepublikummet.

– Moss som by og Moss som klubb har et stort potensiale. Og det er liten tvil om at byen og Tippeligaen trenger Moss i det øverste sjiktet i norsk fotball. Spiller vi på lag med hverandre, tror jeg alle i Moss vil få ett godt år, sier Erik Brakstad avslutningsvis til mossfk.no.