– Bør ha fem alternativer på hver posisjon

Av Eystein Simonsen

Tor-Kristian Karlsen (32) er norsk, men bor i London. Herfra jobber han med å finne talenter til betydelige klubber i Europa, skriver Romsdals Budstikke Nett (RBN). Avisen har intervjuet Karlsen i forbindelse med den evige jakten på spillere som gjør akkurat eget lag til et topplag. I dette tilfellet Molde Fotballklubb. Spesielt spisser som skårer mål er ettertraktet:

”Nå er han i ferd med å avslutte et lengre opphold i Sør-Amerika, men har samtidig holdt seg orientert om de norske klubbenes mer eller mindre desperate spillerjakt, spesielt etter spisser,” skriver RBN, og Karlsen anbefaler Polen, Slovakia og Tsjekkia når talentfulle spisser skal hentes. Han er ikke så begeistret for spillere fra Balkan av kulturelle årsaker, og heller ikke for ”sydlandske” områder i Brasil er å anbefale i så måte, mener han.

Tor-Kristian Karlsen har også råd å gi når det gjelder fremgangsmåte og metode:

”Karlsen sier at en klubb bør ha fem alternativer på hver posisjon til enhver tid. Slik kan klubben raskt skifte fokus hvis ønskealternativet glipper. Han mener også at januar rent økonomisk er et lite gunstig tidspunkt å svi av penger på.”

Karlsen anbefaler altså ikke januar, og her har vel mange lag mye å lære. Jakten på forsterkninger er vel relativt høyest i januar, selv om dette arbeidet pågår jevnt og trutt hele året:

”- Få spillere kan finsiktes, siden det er fotballferie i nesten alle eksporterende land. Og de heteste på markedet sitter gjerne på gjerdet til slutten av overgangsvinduet for i vente på den optimale dealen,” påpeker han overfor RBN.

Les hele artikkelen her ved å trykke på linken nedenfor.