Blir det comeback?

For det er en liten krise i Moss. Åtte spillere på skadelisten og to på landslagsoppdrag gjør sitt til at klubben må børste støvet av to gamle MFK-helter. Rune Tangen og Anders Juliussen sitter i dag på benken.


– Vi har 13 spillere klare og av de 13, så har Krister Wemberg litt problemer med en skade. Det vil si at vi fort kan ende opp med en keeper og elleve utespillere. Vi har kun lov til å søke om dispensasjon for èn amatør-spiller, og det har vi gjort, sier trener Per Morten Haugen.


Amatørspilleren som får være med i dag, er Jacob Mjelde, som fikk sin debut i cupkampen mot Nest-Sotra.


– Vi valgte å ta søke om å ta med en utespiller, da vi ser det som en større sjanse at vi vil få bruk for en utespiller. Dermed er Rune Tangen med som en reservekeeper.


Grunnen til at Tangen og Juliussen er tatt med på benken, er at Moss var den siste klubben de spilte for, dermed har MFK gjort om statusen deres til profesjonelle fotballspillere. Rune Tangen er forøvrig assistenttrener i Moss, mens Anders Juliussen jobber som materialforvalter.


Flere comeback


Rune Tangen har hatt flere comeback siden han egentlig la opp som spiller. I 2004 tok han på seg drakten i sesongavslutningen og scoret MFKs eneste dødballmål. Det kom på corner i nest siste serierunde mot Tromsdalen, og Tangen sørget for at Moss vant kampen 1-0. Hadde ikke Tangen scoret det målet, hadde Moss rykket ned til andredivisjon.


– Det er synd at tilstanden i klubben er slik at jeg må sitte på benken som reservekeeper. Sånn er det dessverre i dag, da vi ikke kan ta opp en juniorkeeper, kommenterer Rune Tangen.


Forøvrig kan vi melde om at Rune Tangen og Per Morten Haugen knuste Tor Trondsen og Joakim Klæboe i fotballtennis på fredag. Dermed kan Tangen kanskje dra med seg litt vinnermentalitet inn i laget…


Spiller B-kamper


Anders Juliussen ga seg i Moss Fotballklubb etter 2006. Etter det ble det andredivisjonsfotball for Sprit-Jeløy og femtedivisjon for Tronvik. I år har han holdt seg i form ved å spille B-lagskamper for Moss Fotballklubb i tredjedivisjon.


– Jeg har ikke akkurat holdt meg i form. Jeg har kun spilt kamper for rekruttlaget. Det skal skje store ting før jeg går innpå banen i dag, forteller Anders Juliussen.


Moss stiller følgende lag mot Skeid:

Frode Larsen – Marius Gjestrumbakken, Lars Martin Engedal, Krister Wemberg (ser det an på oppvarming), Halvard Lien Simonsen – Christer Jensen, Lars Øvrebø, Martin Thømt Jensen, Jo Sondre Aas – Bjørnar Johannessen, Kenneth Kvalheim.GLEDER SEG IKKE: Anders Juliussen ser ikke akkurat frem til å spille, dersom det blir aktuelt… Her er han i oppvarming foran dagens oppgjør.