Blikket rettet fremover

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Allerede før siste kampen er spilt, melder det seg interessenter på klubbdøra. Det skal ikke stå på gode spillere når Ralph Bakken og co skal sette sammen neste års stall. Dette til tross for at de fleste må vite at den tunge lønningsposen ikke er å få på Melløs. Vi tror imidlertid ikke at penger styrer alle spilleres valg. Muligheten for å spille på nest høyeste nivå, og samtidig få godt med spilletid, bør være gull verdt for de nest beste i Norge.

Miksen av egne juniorspillere og mer etablerte fra andre klubber, ser ut til å være strategien for å bygge ”nye” Moss FK. Dessverre er det ofte flere midtbanespillere og midtstoppere å ta av i markedet enn rene backer og målscorende spisser.

Bare det å få frem en goalgetter i Moss, ser ut til å være et tidkrevende arbeid. Stabæk er eksempelvis mer enn en islending og en svenske, men du verden hva det betyr for et nyopprykket lag å ha spisser som scorer. Det vises på tabellen når man scorer mer enn man slipper inn. Her har vi en utfordring i Moss.

Moss FK kritiseres for å ha høye ambisjoner på lite budsjett. I dagens verden levnes derfor mosselaget ingen sjanse til opprykk neste år. Vi får se da. Det er jo ikke gitt at alle støttespillere eller nyankomne sådanne skal frarøves muligheten til å spytte inn ekstra midler. Også ut i neste budsjettår.

Det gjenstår å se om klubben kan oppjustere sitt beskjedne budsjett. Samtidig bør omverdenen vite noe om NFFs krav til orden i eget hus. Moss FK må derfor husholde etter prinsippet om tæring etter næring. Vi antar sponsorer og næringsliv merker seg at klubben styrer med begge hendene på rattet. Tryggheten for egen investering i et til dels usikkert, resultatorientert marked, øker jo når det utvises nøkternhet med tanke på finansene. I så måte har Moss FK fått inn en helstøpt daglig leder.

Kampen mot Bodø/Glimt bør ikke nødvendigvis bli en batalje. Glimt har bare en liten sjanse til å få kvalikplassen, men da må Bryne rett og slett tape, Hønefoss avgi poeng og hjemmelaget vinne mot Moss. Sjansen er likevel selve håpet i Glimt-leiren før kampen på Aspmyra. Moss skal bare ut og gjøre en god figur. Den bør de vise.

Men nå ønsker vi hele laget lykke til på Aspmyra. Vi blir ikke overrasket om kællane tar full pott. Dét hadde smakt helt på tampen!