Bli gode samtidig, kællær!

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Notodden skal ikke kunne hamle opp med Moss. Dermed bør det være duket for de første poengene på bortebane sesongen 2007.

Men akk. Så enkel er ikke verden. I alle fall ikke i Addecco. Bare det å tape for Raufoss når man har ambisjoner, er kun pinlig. Vi er ikke så forferdet over Molde- og Sogndal-tapet. Men det faktum at spillerne ikke makter å få ballen over målstreken, tyder på et slags kompleks er i ferd med å bygge seg opp. Mot Sogndal skapte vi i tillegg svært lite. Kreativiteten mangler, og det uventede skjer ikke. Dermed får motstanderne det lett.

At Amin Askar er hele beholdningen, kan vi ikke leve lenge med. Hvis vi da ikke er tilfreds med en middelmådig tabellplassering. Det er vi ikke. Hvordan Geir Bakke & co skal få kompetansene i stallen til å virke sammen på samme tid, er kanskje det mest prekære nå. Vi sier jo at vi har gode spillere, men fotball er jo et lagspill. Dermed kreves det samtidighet og ikke minst kreativitet i laget.

Intet er så enkelt som å kritisere når det butter. Men vi kan gjerne være litt konstruktive. Vi savner litt mer aggressivitet. Og vi foreslår freidig at Fabien Vidalon bør flyttes frem som midtspiss. Han er faktisk en av våre «farligste» spillere. Studerer man Fabien, så er besluttsomheten hans sterkeste våpen. Den hadde vi trengt foran der…

Men vi tar ikke ut laget. Det er behagelig å kunne mene noe uten å bli stilt til ansvar i etterkant. Den luksusen kan ikke Geir Bakke og Rune Tangen unne seg.

Ni poeng er tapt på utebane. Men det kan fort snu. Vi tror det skjer den 16. mai. Da er bortekomplekset gjort til skamme. Det skal bli deilig!

Break a leg!