Ble solgt til Molde i 2010 – søndag møter han gamleklubben på Melløs

Ble solgt til Molde i 2010 – søndag møter han gamleklubben på Melløs

Han spilte sin siste kamp for Moss Fotballklubb i 2010. Søndag vender Krister Wemberg tilbake til Melløs for å møte gamleklubben.

Krister Wemberg var et svært lovende forsvarstalent da han kom til Moss som unggutt. Han utviklet seg raskt, og i 2010-sesongen ble han en viktig brikke på A-laget i 1. divisjon, eller det som het Adeccoligaen den gang. Han ble såpass attraktiv for andre klubber at han senere samme år ble solgt til Molde. Deretter gikk turen til Bodø/Blimt, før han i 2013 signerte for Bryne. Og der har han blitt værende siden.

Han står oppført med hele 140 kamper for Bryne og blir etter alle solemerker å se på Melløs-matta når nettopp de kommer på besøk til søndag.

– Dette er en kamp som jeg gleder meg mye til, sier Wemberg til mossfk.no.

– Det er alltid kjekt å komme tilbake til Moss. Det er en by og en klubb som jeg har mange kjekke minner fra. Jeg har jo hatt både gutt-, junior- og A-lags kamper for Moss, så det er en klubb som jeg har fulgt mye med på siden jeg dro. Jeg har mange kompiser fra byen, fortsetter han.

Se tabellen i PostNord-ligaen her.

Mye til felles

Wemberg mener det er mange likheter mellom Bryne og Moss Fotballklubb. Han synes det er to klubber som helst skulle møtt hverandre i én divisjon over.

– Jeg føler på mange måter at Bryne og Moss har mye til felles, hvor begge klubber er tradisjonsrike og hører hjemme på et høyere nivå enn hva dagens situasjon tilsier. Jeg gleder meg selvfølgelig til kampen, hvor vi jakter vår første seier på bortebane og går for tre poeng, sier han med et smil avslutningsvis.

Moss FK ligger for øvrig foran Bryne på tabellen. Sistnevnte har 13 poeng, mens MFK har 16. Kampstart på Melløs til søndag er 18:00. Dette er også siste hjemmekamp før ferien. I tillegg til Wemberg, får også Omar Fonstad El Ghaouti et møte med tidligere lagkamerater. Han er angrepsspiller i Bryne, men har en fortid i Moss FK.

Foto: Pål Andreassen