Bittert og unødvendig tap for Jr-laget!

Foto: Alvin Holm(alvin@mossfk.no)

Junior interkrets, 2.serierunde

Moss jr – Ham/Kam jr 0-1 (0-1)

Sted:Melløs kunstgressbane

Dato: 17.04.06

Det startet så bra med opprulling fra venstre med påfølgende gode innløp, før Marius Henriksen ballen i undersiden av tverrliggeren og ned på strek. Den neste 10 minutters perioden dominerte vi fullstendig med høyt balltempo, stor bevegelse og fremdrift. Dessverre måtte en pigg Henriksen ut etter bare 15 minutt med skade.

Etter en meget god start gjør vi et kollektiv mental feilgrep: det virker som respekten for motstanderen svinner helt og vi blir selvgode av vårt dominerende spill. Vi mister balltempo, variasjon i spillet blir borte, og lager problemer ut av enkle situasjoner. Kampbildet den siste halvtimen av første omgang er veldig statisk; vi mister ball i oppspillfasen og HamKam slår direkte i bakrom. Midtveis i perioden lykkes HamKam i en situasjon vi ikke tar angrepet på alvor. Vi taper et enkelt gjennomspill, og midtbanen følger ikke løpet som kommer selv om ballen blir spilt i støtte. HamKam-spilleren kan uforstyrret plassere inn 0-1 fra ca. 18 meter.

Gledelig nok hever vi oss til andre omgang og dominerer store deler av omgangen. Større balltempo og en god Martin Reier på venstreback varierer
spillet med herlige diagonale krossere. Et tungt HamKam-lag sliter med tempoet og forflyttninger, men er kompakte og resolutte i egen boks. Tross 4-5 gode scoringsmuligheter i andre omgang makter vi ikke å få inn utlikningen. Råskapen og «killer» i motstanders boks er vi ikke gode nok til. HamKam får to muligheter mot slutten når vi presser på, men tverrliggerskuddet er det nærmeste de kommer. Selv om vi var bedre en motstanderen i de fleste faser av kampen er det en sentral egenskap HamKam var best på; målet de scoret – noe vi ikke klarte

Lyspunktene i kampen var spillemessig overtak i store deler av kampen. Vi viser også betydelig større løpskapasitet og god duellkraft. Vi tar erfaring og setter pluss på det vi var gode på, mens vi skal forbedre de to sentrale feilgrepene som sviktet i dag: evnen til å «knekke» motstanderen når vi har initiativet, og forbedre avslutningsfasen av gode oppbygde angrep.

Vi kommer tilbake…

Joakim Mensen, jr trener.