Bakke: – Vi skal opp av bølgedalen!

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Moss slet mot Adeccoligaens desiderte bunnlag, Mandalskameratene søndag kveld. Det holdt på å gå riktig galt, før kællane begynte å spille slik vi er vant med å se dem på Melløs. Det holdt likevel bare til uavgjort, og Moss er derfor avhengig av at Bodø Glimt avgir poeng de siste kampene i årets serie. Vi gikk trener Bakke på klingen med noen kritiske spørsmål etter oppgjøret i Mandal.

– Hvordan kan et lag som har ambisjoner om å nå en eventuelt kvalikplass slippe inn så enkle mål mot et lag som allerede er klare for 2. divisjon?
Vi slipper dem rett og slett for lett til. Vi klarte ikke å være 100 prosent konsentrerte i de avgjørende fasene av spillet. Dette er nok et bevis på at alle lag i Adeccoligaen kan slå hvem som helst uansett om man ligger i bunnen eller i toppen. Det er helt klart alt for dårlig av oss ettersom vi har lyst til å hevde oss blant de beste i toppen.

– Noen spillere sier at de er slitne. Er noen av dem for dårlig trent, rett og slett?
Det kan ikke jeg svare for og må stå for spillernes regning. Spillerne får mer enn nok hvile mellom treningsøkter og kamper til å pleie kroppen og forberede seg til det viktigste: Kampene! Spillerstallen vår er vesentlig bedre trent enn mange av de andre lagene i Adeccoligaen. Det er rett og slett imponerende å se innsatsen til gutta på treningene.

– Har vi en for krevende spillestil i forhold til ferdighetene?
– Nei, ville ikke si akkurat det. Jeg mener at det ikke er en for krevende spillestil. Hadde det vært tilfellet, hadde vi aldri ligget etablert på fjerdeplassen i så lang tid denne sesongen. Men vi er nødt til å komme opp på tå hev igjen etter en downperiode de siste tre kampene. Det er det eneste som gjelder nå.

– Har vi gitt opp kvalikplassen eller er det fortsatt et håp i det fjerne?
Det er fortsatt teoretisk mulig, men prestasjonen vår har dalt litt i det siste som dessverre kan gjøre det vanskeligere for oss enn det så ut før denne kampen. Men nå skal vi møte et veldig bra HamKam-lag på hjemmebane lørdag som i tillegg blir direktesendt på TV2. Det betyr mye for meg og gutta å forsvare oss på vår egen arena og samtidig beholde samtlige poeng selv.

– Vi bør ta en eventuell kvalikplass som en bonus, avslutter Geir Bakke.