- Ambisjoner i år er topp fire og på sikt OBOS-ligaen

Hønefoss BK har som Moss FK hatt en litt trøblete start på sesongen. Søndag kveld møtes de tradisjonsrike klubbene til kamp på Melløs.

Ved Trond Andersen
Oppdatert: (04.5.2018)


Frode Lafton, hovedtrener HBK (foto: honefossbk.no)

Også Hønefoss BK røk ut av cupen på overtid denne uka. Vi fikk en samtale med Hønefoss BKs hovedtrener, Frode Lafton noen dager før.0-4 tapet for HamKam.

Hva er status med Hønefoss som klubb pr. mai 2018?
- Status i klubben per i dag er god. Det har vært en kraftig omstilling etter nedrykket fra OBOS-ligaen i 2015. Det handler selvfølgelig om økonomi og forutsetningene ble sterkt forandret, da man skulle spille på nivå tre siden 1998. Prioriteringene har vært å få kontroll på økonomien, få samlet oss til å være EN klubb og bygge opp igjen tillit i vårt nærområde. Ambisjonene i år er topp fire og på sikt komme seg opp til OBOS-ligaen.

Hvilke forventninger har du på vegne av Hønefoss til årets sesong?
- Vi har klare forvenntinger om å være topp fire, det begrunner vi med at vi har en spillertropp med høyere erfaring/referanse, kontinuitet og ikke minst at vi har hardtarbeidende gode fotballspillere.

Hvilke ambisjoner/mål har Hønefoss som fotballklubb i et lengre perspektiv?
- Vi ønsker selvsagt på sikt å komme opp til OBOS-ligaen igjen.

Hvor mange Hønefoss supportere er det rimelig å anta følger laget til Melløs? Hvor viktig opplever du denne støtten?
- I kampen mot Moss på Melløs vil det komme en del supportere fra Hønefoss, vet at supporter-gruppen Fosseberget har satt opp en buss. Samt at det er kort vei fra Hønefoss som gjør at flere vil ta turen på egenhånd. Vi er veldig heldige som har trofaste supportere, uansett hvor vi har spil rundt om i Norge så er det alltid noen supportere fra Hønefoss.

Du kjenner Hønefoss som Moss FKs fotballtradisjoner godt. Hva anser du er de sterkeste sider rent fotballmessig med respektive klubber/byer?
- Moss har jo definitivt en lengre tradisjon som fotballklubb og har et seriemesterskap fra tidligere. Men det kan også være en «sperre» å hele tiden bli minnet på at «alt var bedre før»… På Hønefoss har toppfotballen vært i nyere tid og alle husker gleden ved å rykke opp til Eliteserien i 2009 og 2011. Det er noe alle ønske å gjøre igjen.

Det er vanskelig å spå spesielt om fremtiden, men hvilke lag ser du for deg være topp tre ved sesongslutt i vår divisjon?
- Jeg tror det vil bli jevnt i toppen av divisjonen. Men hvis jeg skal komme med en spådom, så vil det se slik ut: Fredrikstad – Raufoss - Hønefoss.

Moss FK ønsker Hønsefoss BKs spillere, trenere og supportere velkommen til Melløs!Print artikkel Skriv ut artikkelenNeste kamp
                                                                                             

  Moss FK - Elverum


Lørdag 02.06.2018, kl. 16:00
 Melløs stadion, Moss

 

Resultat forrige kamp:
Raufoss IL - Moss FK 1-1  (0-1)

Norsk Tipping-ligaen avd. 1

Mer info >>


Følg oss på Facebook
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!

Besøk supporterklubben
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!

Aktivitetskalender
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!
Les mer om våre nettprodukter her: Kréatif AS