- Gleder meg over entusiasmen i Moss, Fredrikstad og Sarpsborg!

Mens trenere, spillere og supportere skaper overskrifter i respektive byers nært beslektede distriktsaviser, bader gressmatta på Melløs i vårsola og gjør seg klar til å ta imot to heltente lag til lørdagens kamp mellom Østfolds mest tradisjonsrike fotballklubber.

Ved Trond Andersen
Oppdatert: (20.4.2018)


Per-Mathias Høgmo, Jostein Lunde og Joacim Heier, FFK.

MFK våget en liten stemningsrapport med de fotballansvarlige i Plankebyen, og fikk FFKs hovedtrener Per-Mathias Høgmo og daglig leder/sportssjef Joacim Heier i tale noen dager før avspark.

«Fra sølv til fotballens bakgård igjen på ti sesonger» kunne vi lese i Fredrikstad Blad i november 2017. Hva er status med FFK som klubb pr. april 2018?
- Joakim Heier: Paradoksalt nok står klubben sterkere og bedre enn den har gjort på flere år. Gjennom 2017 er det gjort betydelig grep med organisasjon, struktur og kultur. Der FFK tidligere manglet en tydelig retning, er klubben nå samlet og samstemt, noe som gir et solid fundament for å jobbe videre.

Hvilke forventninger har dere på vegne av FFK til årets sesong?
- Per-Mathias Høgmo: Vi har et nytt lag med en sulten og ung spillertropp som jeg gleder meg til å utvikle gjennom sesongen, sammen med gode kollegaer.

Hvilke ambisjoner/mål har FFK som fotballklubb i et lengre perspektiv?
- Joakim Heier: FFK sin visjon er å være et topplag i norsk fotball. Som en av de fire verdiene våre sier så skal vi være ambisiøse, dette begrunnes med at vi har vært best før, og vi skal alltid ha en visjon om å bli det igjen. I det kortsiktige perspektivet, perioden 2018-2020, er målet å skape et A-lag som konkurrerer om opprykk til Eliteserien.

Hvor mange FFK supportere er det rimelig å anta følger laget til Melløs lørdag? Hvor viktig opplever du denne støtten?
- Joakim Heier: Vi er ydmyke for den fantastiske støtten fra våre mange supportere. Årets sesongkortsalg og ikke minst billettsalget inn mot serieåpningen viser at det er få byer i Norge som matcher patriotismen og engasjementet Fredrikstad har for FFK. Med flere relativt kortreiste bortekamper så håper vi at vi også på bortebane har betydelig støtte fra våre egne supportere, inkludert når vi gjester ærverdige Melløs.

Du kjenner både MFK og FFK inngående. Hva anser du er de sterkeste sidene rent fotballmessig med respektive klubber/byer
- Per-Mathias Høgmo: Moss FK har hatt stor kontinuitet og bygd videre på en stamme i laget og på ledersiden, mens FFK de senere år har hatt store utskiftninger.

Det er vanskelig å spå spesielt om fremtiden, men hvilke lag ser du for deg være topp tre ved sesongslutt i vår divisjon?
- Per-Mathias Høgmo: Som Jeløya-beboer så gleder det meg å se den entusiasmen som er både i Moss, Fredrikstad og Sarpsborg, så fotballfylket Østfold er på full fart fremover. Når det gjelder topp tre så er Raufoss, Elverum, Asker, Alta, Moss og oss selv fort blant de som kan havne i en toppstrid.

Moss FK ønsker FFKs spillere, ledere og supportere velkommen til Melløs! Print artikkel Skriv ut artikkelenNeste kamp
                                                                                             

  Moss FK - Elverum


Lørdag 02.06.2018, kl. 16:00
 Melløs stadion, Moss

 

Resultat forrige kamp:
Raufoss IL - Moss FK 1-1  (0-1)

Norsk Tipping-ligaen avd. 1

Mer info >>


Følg oss på Facebook
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!

Besøk supporterklubben
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!

Aktivitetskalender
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!
Les mer om våre nettprodukter her: Kréatif AS