Kommentator Knut Hovland

MFK må bygge noe nytt

Det få av oss trodde skulle skje er nå et faktum: MFK spiller i 3. divisjon neste år, for første gang på nesten 50 år.

Ved Trond Andersen
Oppdatert: (21.10.2016)For alle som husker kampene mot Snøgg og Stag på 60-tallet kan det være morsomt å mimre litt, men for en klubb som ønsker å være med i toppen av norsk fotball er det ikke noe blivende sted.

Av KNUT HOVLAND

Undertegnede hører ikke til dem som går helt i kjelleren etter nedrykket, det er mye bedre å se på det som en ny mulighet for MFK. Den kan rett og slett starte med nesten blanke ark og bygge opp noe nytt som forhåpentlig klarer å etablere seg høyere opp i divisjonssystemet i løpet av noen år. Mange vil sikkert tilbake så raskt som mulig, men det er viktig å gi dette litt tid og bygge et nytt lag sten for sten. Gjerne med flere spillere med lokal tilhørighet, slik vi hadde i klubbens gullår på 1980-tallet.

 

Det virker sikkert både nostalgisk og gammeldags å tenke slik, men Moss Fotballklubb har i alle fall ikke råd til å kjøpe seg til suksess. Man må få fram egne spillere, samtidig som man utvikler fotballsamarbeidet i hele Mosseregionen. Det har det blitt snakket mye om opp gjennom årene, i praksis er det heller blitt så som så. Vi tror de fleste mossinger fortsatt ønsker å se MFK som byens fotballflaggskip, da må også de beste spillerne få sjansen på Melløs. Og MFK må selvsagt gi noe tilbake til de andre klubbene.

 

Mange byer og klubber har vært gjennom noe av det samme som Moss nå opplever: Sandefjord, Skien, Sarpsborg, Fredrikstad, Haugesund, Strømmen, Mjøndalen og Kongsvinger – bare for å nevne noen. Vår naboby Sarpsborg var i skyggenes dal i rundt 30 år før de klarte å komme tilbake til toppen av norsk fotball for 6-7 år siden. De hadde også en god porsjon flaks med på veien, for sommeren 2009 var klubben nede for telling og mange fryktet at alt var over. Men så kom mossingen Roar Johansen og overtok ansvaret og allerede samme år spilte Sarpsborg 08 om opprykk til Tippeligaen.

 

Nå er de blitt et etablert topplag og spiller om en medalje i avslutningen av Tippeliga-sesongen. All ære til Sarpsborg som har klart å få det til med relativt små ressurser.

 

Vi kan få til det samme i Moss dersom alle gode krefter går sammen og bidrar til å gjenreise klubben: Både spillerne, styret, medlemmer og supportere, kommunen og næringslivet må kjenne sin besøkelsestid. Her er det ikke noe poeng å jakte på syndebukker, for styret i klubben, trenerapparatet, spillerne og mange ulike støttespillere har virkelig stått på de siste årene.

 

Etter den flotte sesongen i fjor med 2. plass i avdelingen hadde vi grunn til å håpe på en plass helt øverst også i år, men slik gikk det dessverre ikke. I flere kamper hadde MFK føringen og burde ha tatt full pott, men så endte det med uavgjort eller tap i stedet. De berømte marginene har ikke vært på MFKs side denne sesongen, men det er selvsagt bare en del av forklaringen.

 

Sørg gjerne for en ordentlig avslutning på 2016-sesongen hjemme mot Notodden, så begynner arbeidet med å bygge noe helt nytt når sluttsignalet går på Melløs kvart på tre lørdag.

 

Vi gleder oss til flere spennende lokaloppgjør neste år – og til en ny oppgang for tradisjonsrike Moss Fotballklubb. 2020-visjonen bør holdes levende, det handler om å ta ett steg tilbake før vi tar to nye framover – minst!

Print artikkel Skriv ut artikkelenNeste kamp
                                                                                             

  Moss - Fredrikstad


Lørdag 21.04.2018, kl. 16:00
 Melløs stadion, Moss

 

Resultat forrige kamp:
Moss FK - Kråkerøy 4-0  (2-0)
Norsk Tipping-ligaen avd. 1

Mer info >>


Følg oss på Facebook
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!

Besøk supporterklubben
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!

Aktivitetskalender
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!
Les mer om våre nettprodukter her: Kréatif AS