Pressemelding fra AFS Norge

Vertsfamilier søkes

19. august ankommer 135 utvekslingselever Norge. De skal gå ett år på en norsk videregående skole og bo hos en vanlig norsk familie. Over 30 av dem mangler fortsatt vertsfamilie, og tiden begynner å bli knapp.


Ved Alvin Holm
Oppdatert: (02.8.2016)


Norge er kjærlighet. Marisol Chile.

Opplev verden på hjemmebane - vi søker vertsfamilier til fotballentusiaster


30 utvekslingselever mangler fortsatt vertsfamilier!

19. august ankommer 135 utvekslingselever Norge. De skal gå ett år på en norsk videregående skole og bo hos en vanlig norsk familie. Over 30 av dem mangler fortsatt vertsfamilie, og tiden begynner å bli knapp! Utvekslingselevene er veldig spente på hvor i Norge de skal bo, og derfor lurer AFS Norge på om det er noen familier i som vil dele sin hverdag med en utvekslingselev neste skoleår! 

Hvert år reiser rundt 2000 norske videregåendeelever ut i verden på utveksling, mens tallet på elever som kommer til Norge ligger på bare rundt 250. Utveksling bygger på gjensidighet, og AFS Norge skulle gjerne tatt imot flere enn de rundt 140 elevene de mottar hvert år.

- Vi synes det er synd at ikke flere norske familier griper den muligheten det faktisk er å være vertsfamilie, sier Marit Grønskei, Generalsekretær i AFS Norge. – Vi opplever ofte at mange føler de ikke har tid, eller at de kanskje er redde for ikke å være ”bra nok”.

- Å være vertsfamilie er en spennende opplevelse, forteller familien Falch Alsos. De tok imot Made fra Indonesia forrige skoleår. - Om du har hus- og hjerterom, har du en unik anledning til å lære om andre kulturer og ikke minst lære mye om deg selv og egen kultur. I tillegg får du et nytt familiemedlem du knytter sterke bånd til.

-Å være vertsfamilie er en spennende opplevelse, du blir bedre kjent både med verden og deg selv. Utvekslingselevene skal bli en del av familien, og delta i familielivet på samme måte som de andre familiemedlemmene, forteller Marit Grønskei. 

Utvekslingselevene kommer til Norge for å bli kjent med norsk språk, familieliv og kultur. Det betyr at det mest spennende for utvekslingselever er helt vanlige familier som gjør helt vanlige ting! De skal lære seg norsk, og kommunikasjonen i hjemmet skal foregå på norsk. 

-Vertsfamilier kommer i alle størrelser og sammensetninger; single, pensjonerte, med barn, uten barn, en mor og en far eller to av samme kjønn, fortsetter Grønskei. Det viktigste er at du er åpen for å ta imot en elev inn i familien din, og ikke minst inn i hjertet ditt. Å være vertsfamilie knytter bånd som varer livet ut. Som vertsfamilie må du stille med kost og losji, og hjerterom. Ellers kan du være så vanlig som bare nordmenn kan være! De alle fleste vertsfamilier bor litt mer landlig til, men så lenge man har mulighet til å komme seg på skolen går det fint. 

Utvekslingselevene som kommer er fra land over hele verden, og har ulike interesser og personligheter. Vertsfamiliene får komme med sin «ønskeliste» både med hensyn til kjønn, land og interesser, så vil AFS Norge prøve å finne en så god match som mulig. 

Kontakt AFS Norge i dag på 22 31 79 00 for en uforpliktende samtale, eller se www.afs.noPrint artikkel Skriv ut artikkelenNeste kamp
                                                                                             

  Raufoss - Moss FK


Lørdag 26.05.2018, kl. 16:00
 Nammo stadion, Raufoss

 

Resultat forrige kamp:
Moss FK - Fram Larvik 2-1  (0-0)
Norsk Tipping-ligaen avd. 1

Mer info >>


Følg oss på Facebook
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!

Besøk supporterklubben
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!

Aktivitetskalender
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!
Les mer om våre nettprodukter her: Kréatif AS