Yngres informerer:

Skaw Cup 2014

Moss Fotballklubb deltok med fire lag i årets Skaw Cup i Skagen. Her kommer rapport fra alle lagene.

Oppdatert: (29.7.2014)

Av Heidi Bretun, Bjørn Christensen, Dag Grønstad og Gisle Asbjørnsen

I år reiste vi ned til Skagen og Skaw Cup med to juniorlag, et 99-lag og et 2001-lag. Både 99-laget og 2001-laget skulle spille i en aldersklasse over og vi visste at det kunne bli en utfordring. I tillegg skulle 2001-laget spille elleverfotball for første gang. Vi hadde også en ganske liten spillerstall for å dekke opp for to juniorlag – et i elite og et i ordinær. Vi var derfor veldig spente på hvordan dette ville gå.

Juniorlagene
Juniortroppen besto av 27 mann og deltok med lag både i ordinær klasse og eliteklassen. Av disse spillerne var én skadet før cupen. Med fire keepere, så hadde vi kun 22 utespillere tilgjengelig. Det var derfor godt at vi hadde med fire prøvespillere fra henholdsvis Spydeberg og HSV.

Vi spilte totalt 10 kamper (to kamper hver dag fra søndag til og med torsdag). Det gjorde at alle fikk mye spilletid. Begge lag havnet I B-sluttspillet, og her vant vi bronsefinalen i ordinær klasse, samt finaletap I eliteklassen.

Resultater ordinær klasse:
Nessegutten 1-3, Skagen 1-2, Skarphedin 1-2
Semifinale B-sluttspill: Skogn 1-2
Bronsefinale B-sluttspill: Notodden 1-0

Resultater eliteklasse:
Aab 1-0, Notodden 1-2, Bryne 0-5
Semifinale B-sluttspill: Kvik Halden 0-0, 5-4 straffespark
Finale B-sluttspill: Fredrikstad 1-4

Ordinær-lagets beste spiller kåret av trenerne: Adam Heliaz
Kåret av spillerne: Andreas Eriksen
Fair play-prisen, ordinær: Henrik Dahl

Elitelagets beste spiller kåret av trenerne: Ole Vinjar Egeland
Kåret av spillerne: Sebastian Mortvedt
Fair play-prisen, elite: Sebastian Mortvedt

G15
Vi dro ned med en 15-mannstropp til årets cup og alle hadde gledet seg stort til årets begivenhet. Laget hadde gjennomført to gode oppkjøringsuker i forkant, så vi hadde forberedt oss optimalt med tanke på det sportslige og prestasjoner. Laget var påmeldt i G16-klassen og vi visste at dette ville bli tøft fysisk, men gutta var likevel forberedt til å yte maks og ha fokus på våre ting.

I den første kampen møtte vi Skagen. Her ble vi møtt av et lag med godt "voksne" og fysiske spillere. Oppgjøret endt til slutt med et litt bittert 2-3-tap, hvor vi fikk en mann utvist i andre omgang. Gutta skal ha ros for at de stod opp og fightet meget bra, og kanskje kunne vi ha dratt i land full pott med litt mer stang inn.

Bryne ventet dagen etter, og her møtte vi rett og slett et bedre lag. Vi hang med en stund, men avstanden ble for stor. Når Bryne i tillegg hadde eldre spillere, ble vi for små her.

I siste innledende møtte vi Nessegutten. Her fikk laget en velfortjent 2-1-seier. I denne kampen gjennomførte gutta planen fra spillermøtet på morgenen fullt ut – og da vinner dette laget kamper. Vi endte dermed på tredjeplass i gruppa.

Skeid ventet i B-sluttspillet. Dessverre ble denne kampen preget av mye skader. Fitim måtte til sykehus, fem spillere måtte ut med skader (hvor også noen måtte inn igjen, da vi ikke hadde flere spillere). I tillegg måtte keeper Kristian steppe inn som utspiller. Allikevel, tross skader og dramatikk, viste gutta utrolig fighteregenskaper og klarte å redusere til 3-2, som medførte ny spenning i kampen. Dessverre holdt det ikke helt inn, og vi taper 4-2.

Foreldre og støtteapparat arrangerte også grillkveld for spillere og trenere. Dette ble meget godt mottatt. Tur til stranden ble også gjennomført, slik at alle kunne få litt andre ting å tenke på enn bare fotball.

Denne gjengen har vært eksemplarisk og gjennomført en turnering som står til terningkast seks. Alle har fulgt våre regler, hatt fokus på riktig mat og drikke, ryddig rom og ikke minst forberedt seg maksimalt til hver kamp. Sportslig ble det tøft, men gutta har blitt bedre av denne motstanden og vokst som spillere. Dette lover godt for serien som starter 14. august. Laget skal også delta i Femsjøcup i Tistedalen i august. Da vil nok også resten av spillerne som ikke var med til Skagen være med.

G13
Moss FK G13 deltok i G14-klassen.

Innledende kamper:
IL Sverre – Moss FK 2-1, Trosvik IF 2 – Moss FK 2-2 og Moss FK – Skagen Idræts Klub 0-1.

B-sluttspill:
Semifinale: Lervik IF – Moss FK 1-1, 5-6 (etter straffer)
Finale: Moss FK – Skagen Idræts Klub 0-2

Skaw Cup var lagets første utenlandscup. Vi stilte med totalt 16 spillere (12 fra G13 og fire på lån fra G12) i G14-klassen, og det var i tillegg lagets første møte med 11-er fotball. Motstanderlagene hadde spillere i aldersgruppen 14 til 16 år. Det ble derfor en utfordring for gutta å møte lag med fysisk sterkere og høyere spillere. Gutta tok utfordringen, gikk inn i kampene uten frykt og vartet opp med glitrende spill. Selv om det ble to tap og en uavgjort i de innledende kampene, var trenerne meget fornøyde med prestasjonen til gutta. Moss var uten tvil det laget som hadde det beste spillet på banen, selv om det dessverre ble to tap – med minst mulig margin – og en uavgjort i den innledende runden.

I semifinalen i B-sluttspillet sto det 1-1 etter ordinær tid og dermed straffesparkkonkurranse. Dette er noe gutta aldri har vært med på før, men igjen så viste de styrke, og gikk frem og satte fem perfekte straffer i mål. Vår keeper Sindre hadde en strålende redning, og dermed var vi klare for B-finalen. I finalen møtte vi igjen Skagen, som vi hadde tapt for i den innledende runden, og det ble et nytt tap mot et veldig fysisk lag hvor vår overlegne spillerstil dessverre ikke resulterte i seier. Med tanke på alderen på lagets spillere og det de viste på banen, så lover det meget godt for fremtiden. Dette er et lag som allerede nå har en tydelig spillestil og som på sikt vil gi positive resultater for den enkelte spiller og laget.

Turneringen ble avsluttet med en sosial kveld hvor det ble delt ut tre individuelle priser:
Spillernes spiller: Markus Jenssen
Trenernes spiller: Simen Asbjørnsen
Fair play: Markus Wilhelmsen

Tusen takk styret i yngres, alle spillere, maskoter, foreldre og andre supportere som gjorde vår første utenlandscup til en så fin opplevelse. Vi fikk brynet oss på tøffe gutter (menn), men allikevel spilte vi til tider feiende flott fotball. Samholdet mellom spillerne er utrolig sterkt, både på og utenfor banen. Vi er i en egen klasse på dette feltet.
Print artikkel Skriv ut artikkelenNeste kamp
                                                                                             

  Moss - Fredrikstad


Lørdag 21.04.2018, kl. 16:00
 Melløs stadion, Moss

 

Resultat forrige kamp:
Moss FK - Kråkerøy 4-0  (2-0)
Norsk Tipping-ligaen avd. 1

Mer info >>


Følg oss på Facebook
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!

Besøk supporterklubben
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!

Aktivitetskalender
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!
Les mer om våre nettprodukter her: Kréatif AS