- Ønsker meg flere kvinner til styrene

Dette sier valgkomitéens leder, Hans-Jacob Henæs, til mossfk.no en måned før styrevalgene i Moss Fotballklubb. Det skal velges styremedlemmer til både hovedstyre og styre for yngres avdeling. Henæs røper at nåværende styreleder Hans Jørn Rønningen er en kandidat de vil innstille for to nye år. Men nå ønsker Henæs seg flere kvinner inn i styrene.

Oppdatert: (15.1.2006)

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Hovedstyret skal velge fire nye representanter til styret. Disse er på valg:

Styreleder Hans Jørn Rønningen
Styremedlem Morten Westheim
Styremedlem Espen Larsen
Vara styremedlem Per Ivar Snarberg

Styret som ble delvis fornyet under fjorårets valg, må sies å ha gjort en god jobb for klubben, mener Hans-Jacob Henæs. Han ser derfor ingen grunn til å innstille en ny kandidat til styreleder-jobben.

-Hans-Jørn har sagt seg villig til å ta to nye år, og vi ser da ingen grunn til å innstille andre nå. Vi har hatt en bra sesong under hans ledelse.

Noen stor dramatikk forventer ikke Henæs den 15. februar. Da samles generalforsamlingen på Melløs for å votere over komitéens innstilling.

-Det er ikke tradisjon for dramatikk og støy på Melløs, mener Henæs.
-Tilløpet i fjor er ingenting mot hva andre klubber opplever. Og viser blant annet til ”erkefienden” litt sør for oss. -Vi er et fredelig ”folkeferd” her i byen, hevder den tidligere mossetreneren.

Hans-Jacob Henæs har med seg den tidligere mossestopperen Jan Erik Fredriksen og frisør Geir A. Monge i valgkomitéen. Disse tre venter nå på tilbakemelding fra hovedstyret på hvilke kandidater som ønsker gjenvalg, for deretter å gjøre sine vurderinger frem mot generalforsamlingen.

-Vi står fritt til å innstille dem vi mener bør være med videre, påpeker Henæs. Med det sier han at det kan komme inn andre i styrene enn dem man kjenner i dag. Likevel er han mest opptatt av å oppfylle lovverket som sier noe om kjønnsfordelingen i styrene.

-Vi har kun én kvinne i hvert av de styrene som leder klubben. Vi burde hatt langt flere! Det finnes mange oppegående og dyktige kvinner i byen som vi burde hatt med oss. Det blir et helt annet miljø med flere kvinner, og jeg ville knapt ”giddet” å lede foretaket der jeg selv er ansatt uten kvinnene der, glipper det ut av en engasjert Henæs.
-Det blir rett og slett kjedeligere uten kvinnene!

-Det er ingen hemmelighet at fotball-Norge sliter med kvinneandelen i styre og stell, men vi bør gjøre noe med det nå, formaner valgkomitéens leder.
Etter det mossfk.no forstår, er det ikke for sent å melde sin interesse til valgkomitéen. Vi vil tro det også er lov å anbefale egnede kvinnelige kandidater.

Styret til Yngres avdeling ledes av Frode Andresen som ikke er på valg i år. Det er derimot noen av styrets medlemmer, forteller Hans-Jacob Henæs. Også her avventer valgkomitéens medlemmer tilbakemelding fra styret.

mossfk.no kommer tilbake med mer om valget på et senere tidspunkt.  Print artikkel Skriv ut artikkelen  Neste kamp
                                                                                               

    Moss FK - Arendal


  Lørdag 31.03.2018, kl. 16:00
   Bellevue Stadion, Moss

   

  Resultat forrige kamp:
  Asker - Moss FK 1-0  (1-0)  Norsk Tipping-ligaen avd. 1

  Mer info >>


  Følg oss på Facebook
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!

  Besøk supporterklubben
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!

  Aktivitetskalender
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!
  Les mer om våre nettprodukter her: Kréatif AS