Tom Hammerborg (29) til Moss!


Oppdatert: (11.8.2000)

Den tidligere Odd-spilleren Tom Hammerborg er klar for MFK ut sesongen. Han gikk tidligere i år gratis til Start og gikk altså torsdag gratis til Moss. - Tom kommer til Moss fredag og er spilleklar allerede til søndag, dersom ikke det skjer noe uventet med brevene vi har sendt, forteller MFK-leder Per A. Bakke.

- Tom er en spiller vi har hatt på blokka lenge. Vi var i samtaler med ham før han dro til Start, avslører Bakke. - Nå skal han være i Moss ut sesongen og deretter er vi enige om å ta opp tråden etter det. Tom er en anvendelig spiller. Opprinnelig er han indreløper, både venstre og høyre. Men han kan også spille back. Vi har jo fått en del skader og kort i det siste, så Tom blir en veldig anvendelig spiller for oss.

Nyheten om hans andre klubbskifte i årets sesong, kom fort og Bakke bekrefter at dette er noe som har tatt kort tid. - Ja, dette har gått forholdsvis raskt. Spillerens organisasjon, NISO med Morgan Andersen i spissen, har stått for det meste i denne saken. Hele saken har ikke tatt mer enn noen dager, sier Bakke. - Det skjer fort noen ganger.

Hammerborg selv er glad for overgangen. - Jeg tok avgjørelsen om klubbskiftet torsdag, forteller hovedpersonen selv fra et hotellrom i Kristiansand. - Det var ikke noen vanskelig avgjørelse og når alt gikk som det gikk er jeg glad for at det endte som det gjorde. Det er mange omstendigheter i denne saken, sier han. Karrieren i Start ble veldig kort. Seks kamper uten scoringer, mens han tidligere i år spilte de fire siste kampene for Odd Grenland. - Det jeg lurer på nå er om jeg har satt Norges-rekord i klubbskifte, ler han. Opprinnelig kommer han fra Lørenskog, hvor han startet sin karriere. Siden gikk ferden til Skeid, hvor han spilte sammen med Carsten Johansen og Dagfinn Enerly. Deretter har det gått slag i slag før han spilte 2,5 år i Odd. - Publikum bør ikke forvente mange mål fra meg. Jeg er ikke noen utpreget goal-getter, ler han. - Jo mindre forventninger, jo bedre. Jeg synes det er morsomt å spille fotball. Det og et par andre ting er mine lidenskaper, sier han. Av yrke er han utdannet elektriker, men som spiller betegner han seg slik: - Jeg er anvendelig. Jeg liker selv å spille indreløper. Det er der jeg føler meg mest delaktig i spillet. Alle har sin favorittplass, men jeg er vel mer en all-round type forteller han. - Jeg er jevn på de fleste plassene, men helt klart dårligst som keeper, spøker han. - Jeg er nok mest avhengig av hvordan laget spiller. Jeg er en spiller som ikke blir lagt merke til så ofte. Jeg passer best i et kollektiv.
Nå venter altså noen spennende måneder i Mosse-drakta. Huset hans i Skien er leid ut, så de kommende månedene skal han bo hos sine svigerforeldre i Fredrikstad. Mosselukta ser for øvrig ikke ut til å være noe problem. - Den er jeg vant med fra Skien. Vi hadde den der også, forsikrer han oss.

Fakta Tom Hammerborg:
Født: 23.01.71
Tidligere klubber: Lørenskog, Skeid, Ullern, Fredrikstad, Odd Grenland og Start.


  Print artikkel Skriv ut artikkelen  Neste kamp
                                                                                               

    Moss FK - Arendal


  Lørdag 31.03.2018, kl. 16:00
   Bellevue Stadion, Moss

   

  Resultat forrige kamp:
  Asker - Moss FK 1-0  (1-0)  Norsk Tipping-ligaen avd. 1

  Mer info >>


  Følg oss på Facebook
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!

  Besøk supporterklubben
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!

  Aktivitetskalender
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!
  Les mer om våre nettprodukter her: Kréatif AS