Håpet er ikke ute

De fleste som tuslet hjem fra Melløs Stadion i dag synes nok at Moss hadde vært ganske uheldige. Til tross for at vi hadde de fleste sjansene og det meste av spillet var det gjestene fra Molde som kunne reise hjem med en 3-2-ledelse før det avgjørende møtet der oppe neste lørdag.

Oppdatert: (13.11.2005)

Av: Klaus Hansen (klaus@mossfk.no)
Foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Flott start på kampen

Kampen startet akkurat slik vi hadde håpet. Moss spilte rask og fin fotball, og allerede etter 6 minutter stod det 1-0. Et frispark rett utenfor 16-meteren til Molde ble trillet på tvers til Jon Andre Fredriksen, og han sendte kula kontant i mål. Og Moss fortsatte å være det førende laget også etter scoringen. Men etter et drøyt kvarter forfulgte Per Morten Kristiansen en heading som ikke var på veg mot mål. Moldes Manoudi Konate nådde dessverre ballen før Mosse-keeperen og fikk sendt ballen til Marcus Andreasson som scoret enkelt.

Etter en snau halvtime kom en dobbeltsjanse som kunne ha vippet kampen i vår favør. Gard Kristiansen kom elegant fri på venstresiden og la ballen inn foran mål. Jon Andre Fredriksen headet ballen i krysset og ut. Returen havner i beina på samme mann, men Jon Andre var litt ute av balanse og satt ballen over.

Kampen snur

I løpet av 3 korte minutter mot slutten av 1. omgang snudde så kampen fullstendig. Og duoen Rob Friend og Manoudi Konate var involvert ved begge anledningene. Først var det Rob Friend som fikk kommet til avslutning. Per Morten Kristiansen vartet opp med en flott enhåndsredning, men returen triller rett til Konate som scoret enkelt. Og et par minutter etter spilte Friend ballen direkte til Konate som skjøt i mål til venstre for Per Morten Kristiansen. Ved begge scoringene slapp Molde-duoen alt for lett til - og Moss hadde lært at man straffes hardt for feil på dette nivået. 1-3 ga uansett et skjevt bilde av spill og sjanser.

God 2. omgang av Moss

I starten av 2. omgang virket både hjemmelaget og publikum litt resignert. Men sakte og sikkert festet Moss grepet om kampen igjen. Hjemmelaget ville mest og fikk til mest, og i løpet av omgangen hadde Molde svært få sjanser. Moss hadde derimot en rekke gode muligheter til å øke ledelsen. Og etter ca 20 minutter kom belønningen i form av et straffespark. Knut Hovel Heiaas ble felt av keeper Lillebakk, og Christian Michelsen scoret sikkert fra straffemerket.

Etter dette jaget Moss utligning, og vi fortsatte å skape sjanser. Nærmest kom Jonas Krogstad som på overtid satte ballen like over etter et fint fremspill av Anders Østli. Men resultatet 2-3 stod seg altså omgangen ut. Nevnte Jonas Krogstad var for øvrig Moss' beste etter mossfk.no's mening.

Vanskelig - men ikke håpløst

At hjemmepublikumet var brukbart fornøyd tross det litt bitre sluttresultatet viste reaksjonen deres da kampen var slutt. Gutta fikk rungende applaus fra hovedtribunen på veg i garderoben - en fortjent oppmuntring før returmøtet om en liten uke.

Moss må nå vinne med 2 mål i Molde for å sikre opprykk (ett mål holder kun hvis vi scorer 4 mål eller mer). Ser vi spillet i dag under ett er vi minst like gode som Molde - og det blir dermed meget viktig å luke bort forsvarsfeil av den typen vi så i dag. I tillegg vil raske karer som Steffen Nystrøm og John Muiruri kunne bety den lille forskjellen som skal til.  Print artikkel Skriv ut artikkelen  Neste kamp
                                                                                               

    Moss FK - Arendal


  Lørdag 31.03.2018, kl. 16:00
   Bellevue Stadion, Moss

   

  Resultat forrige kamp:
  Asker - Moss FK 1-0  (1-0)  Norsk Tipping-ligaen avd. 1

  Mer info >>


  Følg oss på Facebook
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!

  Besøk supporterklubben
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!

  Aktivitetskalender
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!
  Les mer om våre nettprodukter her: Kréatif AS