Første matchball glapp

Moss misset på den første av 3 matchballer. Knut Tørums mannskap hadde muligheter nok til å avgjøre kampen i 1. omgang foran et fullsatt Melløs Stadion, men måtte i stedet se at Sandefjord utlignet til 2-2 på overtid. I 2. omgang scoret Sandefjord ytterligere to ganger før Vidar Martinsen reduserte til 3-4. Sandefjord kan dermed se fram til Tippeliga neste år. Moss møter nå Molde i to kvalifiseringskamper til Tippeligaen

Oppdatert: (30.10.2005)

Tekst: Klaus Hansen (klaus@mossfk.no)
Foto: Brynjel Johnsen og Alvin Holm

Fantastisk ramme rundt kampen

Rammen rundt kampen kunne ikke ha vært bedre. Regnværet som har ligget over Moss de siste dagene hadde endelig forsvunnet, og over 9100 spente og feststemte Moss- og Sandefjord-supportere fylte opp tribunene.

Erik Holtan må ha skjønt at han har gjort et klokt valg da han ble introdusert med trampeklapp rett før kampstart. Og alle på tribunen kjente nok klumpen i halsen da Kråkevingen litt senere kom ut på banen med et stort banner med teksten "Moss står bak deg Dagfinn". En flott gest til en flott fotballspiller som hele fotball-Norge håper skal komme så heldig fra gårsdagens stygge nakkeskade som mulig.

Sjanserik 1. omgang

Det første kvarteret bølget spillet fram og tilbake, men Sandefjord fikk etter hvert et lite overtak. 3 ganger endte ballen like utenfor målet til Per Morten Kristiansen.

Men etter 17 minutter ble Jon Andre Fredriksen klart felt innenfor Sandefjords 16-meter, og Christian Michelsen var iskald fra straffemerket. 1-0 og Moss var i øyblikket et Tippeliga-lag.

2 minutter senere hadde Jon Andre Fredriksen en kjempemulighet til å doble ledelsen da han rundet Epsen Bugge Pettersen elegant. Men avslutningen ble så vidt reddet av en forsvarer på streken.

Og etter 29 minutter var det stolpen som reddet Sandefjord. Steffen Nystrøm tok elegant ned en høy ball og rundet Bugge Pettersen, men avslutningen trillet dessverre i stolperota og ut.

Moss fortsatte å jage 2-0, men i stedet kom utligningen. Andreas Tegström kom seg forbi forsvaret til Moss og scoret sikkert.

Moss ga likevel ikke opp, og kun 3 minutter senere kjempet en sterk Jonas Krogstad inn 2-1 til enorm jubel fra publikum.

Det så ut som Moss skulle gå til pause med ledelse, men Andreas Tegström ville det anderledes. I en temmelig lik situasjon som ved 1-1 sikret svensken nok en utligning - og det to minutter på overtid i 1. omgang.

Sandefjord best i 2. omgang

Moss startet 2. omgang friskt, men kampen jevnet seg fort ut. Og etter et kvarter var det Sandefjords tur til å bli tildelt straffe. Det var vanskelig å se hva som skjedde fra tribunen, men mossespillerne protesterte i hvert fall iherdig. Andreas Augustsson scoret sikkert, og med 2-3 så det stygt ut for Moss.

Moss klarte ikke å tilrive seg noe overtak i spillet etter dette, og kvarteret før slutt kom den endelige spikeren i kista. Etter en corner havnet ballen i bena på Andreas Tegström som scoret sitt 3. mål for dagen.

Lufta gikk nok litt ut av både hjemmelagets publikum og spillere etter denne kalddusjen, men Moss skal ha honør for å gi Sandefjord kamp i 90 minutter. To minutter før slutt scoret Vidar Martinsen på et flott brassespark, men dessverre kom vi aldri nærmere enn 3-4.

Ny mulighet mot Molde

Melløs-matta ble fylt av elleville blåkledte Sandefjord-supportere da dommer Tom Henning Øvrebø blåste av kampen. Og Sandefjord vet vel alt om hva vi mossinger føler akkurat nå. Etter å ha vært svært nær de 3 siste årene kan altså laget fra hvalfangerbyen ta steget opp blant de beste i Norge.

Den muligheten har også Moss. Nå venter 2 spennende kamper mot Molde. Den første går på Melløs - sannsynligvis lørdag 12 . november.Print artikkel Skriv ut artikkelenNeste kamp
                                                                                             

  Moss - Fredrikstad


Lørdag 21.04.2018, kl. 16:00
 Melløs stadion, Moss

 

Resultat forrige kamp:
Moss FK - Kråkerøy 4-0  (2-0)
Norsk Tipping-ligaen avd. 1

Mer info >>


Følg oss på Facebook
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!

Besøk supporterklubben
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!

Aktivitetskalender
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!
Les mer om våre nettprodukter her: Kréatif AS