Opprykksfinale på Melløs neste søndag

Seiersscoringen i det 86. minutt ble ikke avgjørende for at kvalikplassen og opprykksfinalen ble sikret. Men du verden så stor forskjell det er på uavgjort og seier. Steffen Nystrøms 11. mål for sesongen utløste enorme gledesscener blant den store horden av tilreisende mossinger på Voldsløkka. Og det er et MFK-lag struttende av enda mer selvtillit som tar i mot Sandefjord neste søndag til ren finale om 2. plassen og direkte opprykk til Eliteserien.

Oppdatert: (23.10.2005)

Av: Klaus Hansen (klaus@mossfk.no)

Svak 1. omgang av Moss

Moss startet 1. omgang best, og presset hjemmelaget hardt det første kvarteret. Men deretter var det Skeid som overtok initiativet, og etter 35 minutter headet Espen Grina et frispark kontant i mål. Og samme mann kunne ha øket til 2-0, men en god Per Morten Kristiansen holdt Moss inne i kampen.

Et nytt lag på banen etter pause

Knut Tørum må tydeligvis ha sagt de rette tingene til spillerne i pausen, for det var et helt annet MFK-lag som kom på banen i 2. omgang. Skeid gjorde sitt beste for å dra ut tiden, men oppildnet av støtten fra alle mossingene på tribunen var det kun et spørsmål om tid før utligningen ville komme. Og den befriende 1-1-scoringen kom etter 70 minutter da Jonas Krogstad satte ballen i mål etter en corner.

Utligningen innebar at Skeid måtte fram på banen igjen, og dette skapte muligheter for Moss. Og 4 minutter før slutt kom scoringen som førte oss opp i 2-1. En perfekt ball fra Gard Kristiansen traff Steffen Nystrøm som headet ballen kontant i mål bak keeper Sebastian Harung.

Mot slutten av kampen sendte Skeid alle mann i angrep, og på overtid ga dette Christian Michelsen en kjempemulighet til å øke til 3-1. Ballen gikk ikke inn, men dette ble fort glemt da dommeren blåste av kampen minuttet senere.

Fantastisk støtte fra tribunen

Drøyt 1800 mennesker hadde møtt fram i det kalde høstværet i Oslo, og bortimot 2/3 av dem var nok fra Moss. Og det var definitivt de gule og svarte som gjorde seg mest bemerket på tribunen. I dag utgjorde supporterne den 12. spilleren for Moss og var kanskje det lille ekstra som skulle til for at kampen tippet i vår favør.

Som nevnt blir det nå ren opprykksfinale på Melløs om en uke. MFK-leder Hans-Jørn Rønningen sa etter kampen i dag at han håpet på 6000 på tribunen når Sandefjord kommer på besøk. Og vi regner med at alle de som hadde tatt turen til Voldsløkka vil være de beste ambassadører for å få med seg slekt og venner på Melløs neste søndag.

Drama i begge ender av tabellen

Sandefjord vant 2-0 over Alta, og ligger dermed ett poeng foran Moss før siste runde.

Erland Johnsen og Follo sikret i dag definitivt ny kontrakt i 1. divisjon. Mot Bryne ble det 1-1, og alle tips om nedrykk før sesongstart ble dermed gjort til skamme. mossfk.no sender herved sine gratulasjoner til lillebror i nord.

Dagens motstander Skeid må nå belage seg på 2. divisjon neste år. Det er tre poeng opp til Mandalskameratene som har den sikre 12. plassen med 29 poeng, men målforskjellen er 11 lavere. Derimot har Løv-Ham med 28 poeng fortsatt en mulighet.

LO Mattsson og Tønsberg må også ta turen ned en divisjon. Det ble tap 3-1 i nøkkelkampen mot Mandalskameratene, og laget til LO står dermed fortsatt med sine 26 poeng.

Her er alle resultatene fra den 29. og nest siste runden i årets 1. divisjon:

Bryne - Follo 1-1
Hødd - Sogndal 4-1
Kongsvinger - Strømsgodset 0-1
Løv-Ham - Stabæk 1-2
Mandalskam. - FK Tøsberg 3-1
Pors Grenland - Hønefoss 2-4
Sandefjord - Alta 2-0
Skeid - Moss 1-2

Tabellen: Klikk her  Print artikkel Skriv ut artikkelen  Neste kamp
                                                                                               

    Mjølner - Moss


  Søndag 29.04.2018, kl. 15:00
   Mjølner stadion

   

  Resultat forrige kamp:
  Moss FK - Fredrikstad FK 0-2  (0-1)


  Norsk Tipping-ligaen avd. 1

  Mer info >>


  Følg oss på Facebook
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!

  Besøk supporterklubben
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!

  Aktivitetskalender
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!
  Les mer om våre nettprodukter her: Kréatif AS