Moss-Hødd 2-1

Moss vant en utrolig viktig seier mot Hødd søndag ettermiddag og rykket dermed opp fra 5. til 4. plass på tabellen. Målscorere for Moss var Jonas Krogstad og Knut Hovel Heiaas. Hødds mål ble scoret av Andre Nevstad på straffespark. Det er nå svært jevnt i toppen av tabellen og Moss må fortsatt vinne kampene for å henge med.

Oppdatert: (02.10.2005)

Tekst og foto: Brynjel Johnsen (brynjel.johnsen@mossfk.no)

God åpning
Moss åpnet definitivt best i denne viktige kampen. I åpningsminuttene virket hele laget, og spesielt Steffen Nystrøm heltent på en scoring. Men Hødd hadde nok gjort hjemmeleksen sin godt, for scoringer uteble. I stedet var det Hødd som etter hvert kom til de store sjansene. Etter et drøyt kvarter virker det som om mossingene var i ferd med å sovne av. Heldigvis sovnet ikke Gard Kristiansen, som reddet Anders Vågens skudd på streken. Men sjansen var ikke over med dette. Gards retur gikk ut til André Nevstad som heldigvis satte ballen i utenfor motsatt hjørne.

Kampen vippet fram og tilbake etter denne sjansen, og det lå absolutt en scoring i luften. Etter en drøy halvtime fikk Hødd et frispark som kunne endt opp med scoring. Men ballen gikk heldivis forbi alle som var i scoringsposisjon.

Scoringer
Selv om Moss virket noe sløve, vanket det en del hissige gjennombrudd i 1. omgang. Etter 36 minutter brøt Jon André Fredriksen gjennom og sendte ballen til Jonas Krogstad som fikk skrudd ballen forbi Hødds keeper Myklebust. En flott prestasjon. 1-0 til Moss!

Bare minuttet senere ble Anders Vågen felt inne i Moss sitt straffefelt. Nevstad satte ballen bak Per Morten Kristiansen, som riktig nok slang seg i riktig retning.

Stillingskrig
Etter pausen fortsatte kampen i samme spor som i første omgang. Moss kom til en del sjanser, og etter 60 minutters spill kunne Jonas Krogstad ha scoret igjen. Men vinkelen ble for spiss, og ballen gikk utenfor. Minuttet etter kunne Gard Kristiansen ha økt ledelsen. På halv volley klinket han til, men Myklebust var observant og fikk slått ballen til corner.

Steffen Nystrøm viste også gode takter i denne perioden og på brassespark satte han ballen like utenfor.

Men Hødd var også med på notene i denne perioden. Heldigvis fulgte ikke spissene like godt opp de store sjansene de fikk.

Kampen avgjøres
Mot slutten av kampen våknet Moss. Knut Hovel Heiaas kom inn for Jon André Fredriksen og satte mer trøkk på mosseangrepet. Etter 80 minutter slo Hovel inn foran mål, men ingen mossinger fikk foten på ballen. Like etterpå prøvde Hovel seg med en hel volley, men den gikk utenfor mål.

I det 87. minutt skjedde det noe som fikk hele Melløs til å stemme i en massiv pipekonsert. Vidar Martinsen fikk gult kort etter en takling. Like etterpå vinket linjedommeren til dommeren og fortalte noe som tydeligvis var så ille at dommeren dro opp et gult kort til - og dermed rødt kort. Den normalt så sindige Knut Tørum var mer eller mindre i krigshumør og bare en rolig Steffen Nystrøm fikk stoppet han fra å gå ut på banen. Vidar gikk deretter ut av banen til trampeklapp fra fra tribunene.

I stedet for å gi opp og legge seg bakpå etter dette, satte Moss alle kluter til, og i det 90. minutt fikk Hovel ballen på et innlegg og styrte dette like under Myklebust i Hødd-buret. Ellevill jubel på Melløs var resultatet. Moss styrte kampen inn med 10 mann og vant en fortjent seier. Spillerne fikk den jubelen de fortjente, mens dommerene forsvant inn i garderoben akkompagnert av en dundrende pipekonsert.

Andre kamper i denne runden:
Alta - Mandalskam. 3-0
Bryne - Sandefjord 1-3
FK Tønsberg - Follo 2-2
Hønefoss - Skeid 3-2
Pors Grenland - Løv-Ham 1-0
Stabæk - Kongsvinger 4-1
Strømsgodset-Sogndal 2-0  Print artikkel Skriv ut artikkelen  Neste kamp
                                                                                               

    Moss - Fredrikstad


  Lørdag 21.04.2018, kl. 16:00
   Melløs stadion, Moss

   

  Resultat forrige kamp:
  Moss FK - Kråkerøy 4-0  (2-0)
  Norsk Tipping-ligaen avd. 1

  Mer info >>


  Følg oss på Facebook
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!

  Besøk supporterklubben
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!

  Aktivitetskalender
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!
  Les mer om våre nettprodukter her: Kréatif AS