L-O Mattsson er tilbake

Søndag kommer FK Tønsberg til Melløs. Som mange sikkert vet har velkjente L-O Mattsson overtatt som trener for laget i Reine Almquists sykefravær. mossfk.no har tatt en prat med L-O i forkant av kampen.

Oppdatert: (15.9.2005)

Tekst: Brynjel Johnsen (brynjel.johnsen@mossfk.no)
Foto: Brynjel Johnsen (brynjel.johnsen@mossfk.no) og Kjetil Palmquist

L-O er tilbake
L-O er nok en gang tilbake i norsk fotball. Denne gangen er det FK Tønsberg som skal nyte godt av den erfarne trenerens tjenester. Det er mange likhetstrekk mellom den situasjonen FK Tønsberg er i nå, og hvordan det stod til i Moss den gangen L-O kom hit høsten 2003.

Når L-O kom til Moss 11. september 2003 lå MFK under streken med 18 poeng. L-O effekten slo til med en gang, og MFK vant 1-0 borte over Raufoss allerede tre dager senere. I løpet av høsten 2003 spilte Moss 9 kamper under L-O's ledelse og vant 5 av de. Det ble 2 tap og 2 uavgjort. Moss endte opp på 35 poeng, selv om det hadde holdt med 29 poeng for å berge plassen. L-O skrev seg inn i historiebøkene som en redningsmann for MFK, og hans navn er skrevet inn med gullskrift i dagbøkene til alle ekte supportere. De fleste husker nok kampen mot FFK 26. oktober 2003 da Moss vant 1-0 med over 10.000 tilskuere på tribunene. Til denne kampen laget også Kråkevingen et stort banner der det stod "Rop på Gud - L-O svarer".

L-O var også med oss hele fjorårssesongen. Sportslig var 2004-sesongen ingen stor suksess, men det var et følelsesladet øyeblikk da MFK sikret fortsatt spill i 1. divisjon i den aller siste kampen. Moss slo Aalesund og alle, inkludert L-O selv felte mange gledestårer etter kampen.

Mange likhetstrekk
L-O kom også til FK Tønsberg når det gjenstod 9 serieomganger. Laget lå da på 20 poeng og det så dystert ut. Status etter to kamper er 2 poeng mot henholdvs Alta hjemme og Stabæk borte. Vi har spurt L-O om hvordan han ser på mulighetene fremover

- Det er litt tilfeldig at jeg kom hit når det gjenstod 9 omganger - akkurat som med MFK for 2 år siden. Det er ikke helt samme forhold, men det er mye som minner om situasjonen i Moss i 2003. - Før jeg kom hadde FKT 7 strake nederlag og en uavgjort. Nå har vi to uavgjort på to kamper. Selv om vi ikke har hatt den samme effekten av trenerskiftet så langt som MFK hadde, så føler jeg at det går den riktige veien.

- Vi har fått slutt på det ustabile bakover, så det defensive ser bra ut. Kampen mot MFK blir vår tredje på en uke, så det kan bli tøft for oss
- spesielt siden det ser ut til å flyte bra i Moss for tiden.

Noen redningsmann ser ikke L-O på seg selv som. - Nei jeg prøver bare å hjelpe klubben i en vanskelig situasjon. Det hadde vært fint for Reine Almquist om vi kunne ordne opp i det.

L-O tror at det blir tøft å slå Moss på Melløs. - Det blir ingen enkel oppgave å slå Moss nå. Vi har jo hatt folk som har sett på Moss i det siste og vi skal forberede oss godt. - Jeg har merket meg at Steffen Nystrøm scorer mange mål for tiden. Jeg husker da han kom til Moss. Vi skal passe godt på han og de andre spissene.

- Vi legger opp til et 0-2-8 system, spøker L-O da han blir spurt om hvordan FK Tønsberg vil spille. - Nei, det blir ingen store overraskelser fra min side. Rune Tangen kjenner meg godt, og vet nok hvordan det blir.

FK Tønsberg sin keeper Udjus fikk som kjent sitt tredje gule kort i kampen mot Stabæk onsdag. - Vi har heldigvis to jevngode keepere som har spilt ca halvparten av kampene hver. Stensrud er en god målvakt, så det vil ikke svekke laget.

L-O er optimist og tror at FK Tønsberg kommer til å beholde plassen i Adeccoligaen selv om de skulle gå på et tap mot Moss søndag. I 2003 beholdt jo MFK plassen i 1. divisjon med 35 poeng. Det hadde holdt med 29. I fjor var det jevnere. MFK endte på 38 poeng, mens Raufoss rykket ned med 37 poeng. Hvor mange poeng trenger FK Tønsberg for å beholde plassen? - Så ekstremt jevnt som i fjor tror jeg ikke det blir. Jeg tror vi beholder plassen med et sted mellom 30 og 35 poeng. Vi har mange gode og jevne spillere, selv om det kanskje er litt tynt på backplassen. - Fremover ser det bra ut, selv om vi ikke har scoret så mange mål i år. Trivdes godt i Moss
- Jeg husker spesielt høsten 2003 med glede - og selvfølgelig den siste matchen i 2004 da vi sikret plassen. Helt fantastisk. - Det er et kjempe-miljø i Moss. Alle spillerne hadde en god innstilling. - Og selvfølgelig Rune Tangen da. En fin type. - Det gleder meg at det går bra med han nå. Det er også flott å se at mange av spillerne som slet i fjor har hatt så god fremgang i år.

Det har vært en fantastisk utvikling i år. - Selv om Moss har mistet en del gode spillere, så er det god kontinuitet og nye har kommet til. Rune Tangen betyr utrolig mye for klubben. Den nye treneren, Knut Tørum har også betydd mye.

- Jeg har fulgt mye med på hvordan det går med Moss det siste året. Det har jo vært et slags hvileår for meg, så jeg har hatt god tid til å lese både lokalavisene i Moss og mossfk.no på nettet hver dag.

- Det blir spesielt å komme til Melløs søndag. Jeg har faktisk aldri vært inne i bortelagets garderobe, så jeg kommer sikkert til å gå feil, spøker L-O. - Men jeg gleder meg veldig. Det skal bli hyggelig å møte alle kjentfolk igjen.

- Hils til alle på Melløs og i Moss, avslutter en alltid blid L-O som gleder seg til å komme til Moss igjen.  Print artikkel Skriv ut artikkelen  Neste kamp

  Bærum SK - Moss FK


  Lørdag 27.01.2018, kl. 13:00
   Sandvika stadion

   

  Resultat forrige kamp:
  Østsiden IL - Moss FK 0-2  (0-2)


  Norsk Tipping-ligaen avd. 1

  Mer info >>


  Følg oss på Facebook
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!

  Besøk supporterklubben
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!

  Aktivitetskalender
  Klikk på ikonet til høyre for
  å få mer informasjon!
  Les mer om våre nettprodukter her: Kréatif AS