Moss opp på kvalifiseringsplassen!

Strømsgodset ledet 1-0 til det gjenstod 15 minutter i kveldens oppgjør i Drammen. Men nok en gang snudde Moss en kamp i slutt-kvarteret, og etter et Strømsgodset-selvmål og to scoringer av Steffen Nystrøm kunne Moss reise hjem med 1-3 og kvalifiseringsplass på tabellen!

Oppdatert: (11.9.2005)


Tekst: Klaus Hansen (klaus@mossfk.no)
Foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)
 

Kjedelig 1. omgang

MFK gikk på banen med vissheten om at seier ville innebære at vi ville innta kvalifiseringsplassen på tabellen. Men det var Strømsgodset som var det førende laget i en kjedelig 1. omgang. Drammenslaget spilte aggresivt og gjorde det vanskelig for Moss å få finspillet til å sitte. Per Morten Kristiansen ryddet opp i de mulighetene som kom mot Moss sitt mål, og lagene gikk til pause med 0-0

Ledelse til Strømsgodset

I 2. omgang jevnet spillet seg mer ut, og spesielt John Muiruri begynte å komme mer til sin rett. Men etter 63 minutter måtte Per Morten Kristiansen slå et skudd til hjørnespark. Og hjørnesparket fikk hodespesialisten Thomas Finstad heade i mål. Svakt av Moss som burde være fullt klar over at Strømsgodet har vært svært farlige på dødballer i år.

Drømmekvarteret

Etter scoringen kom Moss mer med i spillet, og da det gjenstod nøyaktig kvarteret av kampen skjer en omdiskutert situasjon foran Strømsgodset-målet: Jonas Krogstad slår inn i feltet, og Strømsgodsets Ouattara treffer ballen feil og den spretter mot mål. Nystrøm går i duell med keeper Hvambsal, og tilsynelatende uten at noen av de to er borte i ballen går den i mål. Strømsgodset protesterte iherdig, men dommeren godkjente målet.

Etter dette var det bare ett lag på banen. Moss luktet muligheten for seier og presset enormt. Og etter flere gode muligheter spilte Jon Andre Fredriksen ballen gjennom til Steffen Nystrøm i det 84. minutt. Og Nystrøm lot seg ikke be to ganger - han satt ballen kontant i nettet. 2-1 til Moss, og enorm jubel blant flere hundre tilreisende mossinger på Marienlyst.

Og kun 3 minutter senere punkterte samme Nystrøm kampen med et kjempeskudd fra drøyt 16 meter. Ballen gikk som et prosjektil opp i krysset til den tidligere MFK-keeperen Ronny Hvambsal. Nok en kjempescoring av Steffen Nystrøm, som nå innehar førsteplassen på toppscorerlisten alene med 7 mål.

Kvalikplass

Da dommeren blåste av kampen noen minutter senere var det en meget fornøyd gjeng som kunne ta i mot hyllesten fra tribunen. Turbulensen rundt trener Tørum fikk altså inget utslag i dagens kamp, og Moss viser seg nok en gang uhyre sterke på bortebane. Og med vissheten om at vi nå innehar 3. plassen og kan avgjøre spørsmålet om kvalifisering på plass er det mange som ser fram til fortsettelsen på en vannvittig spennende høstsesong.


Øvrige resultater fra kveldens runde:

Tønsberg - Alta
Sogndal - Stabæk
Hødd - Hønefoss
Mandalskam. - Bryne
Kongsvinger - Pors Grenland   
Skeid - Løv-Ham
1 - 1
1 - 1
0 - 3
1 - 1
1 - 1
3 - 1Print artikkel Skriv ut artikkelenNeste kamp
                                                                                             

  Mjølner - Moss


Søndag 29.04.2018, kl. 15:00
 Mjølner stadion

 

Resultat forrige kamp:
Moss FK - Fredrikstad FK 0-2  (0-1)


Norsk Tipping-ligaen avd. 1

Mer info >>


Følg oss på Facebook
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!

Besøk supporterklubben
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!

Aktivitetskalender
Klikk på ikonet til høyre for
å få mer informasjon!
Les mer om våre nettprodukter her: Kréatif AS