- Kreftfaren kan være overdrevet

Styreleder Hans Jørn Rønningen forteller til mossfk.no lørdag kveld at VG har fattet interesse for den nylig anlagte kunstgressbanen på Melløs. VG har laget en artikkel basert på en undersøkelse foretatt av svenske forskere som viser at gummikulene i kunstgresset kan være kreftfremkallende. Forurensingstilsynet vil bli koblet inn av Fotballforbundet til tross for at forbundet selv ikke er bekymret.

Oppdatert: (21.8.2005)


Av: Eystein Simonsen (eystein@mossfk.no)

Hans Jørn Rønningen ble oppringt av VG i sakens anledning siden det nye kunstgresset er levert av leverandør (Syntech) som det påstås benytter farlige gummikuler.

–Vi mener det i praksis er liten grunn til bekymring, sier Rønningen til mossfk.no. Likevel vil det være en sak både for leverandøren og for Fotballforbundet for videre utredning, medgir styrelederen.

Gummikulene er ellers ufarlige så lenge de er intakte. Det er når de går i stykker at kreftfremkallende metaller kan frigjøres, i følge Kemikalieinspeksjonen Kemi i Sverige. Det er spesielt ved svelging av gummikulene faren er størst.

Etter det mossfk.no erfarer, vil påstanden bli tatt alvorlig og forfølges nå av Fotballforbundet. Moss FK vil avvente eventuelle råd fra Fotballforbundet før klubben foretar seg noe, men Rønningen poengterer at de vil følge denne saken nøye.

Fotballforbundet selv beroliger engstelige foreldre.

- Norges Byggforskningsinstitutt (NBI) har, på oppdrag fra NFF, Kultur- og Kirkedepartementet (KKD) og fotballforbundene i Sverige og Danmark, utført en omfattende analyse av flere forskjellige kunstgressfibere og gummigranulater (fyllmaterialet i moderne kunstgressbaner). Det ble også foretatt en analyse av vann som kunstgresset hadde ligget i over en lengre periode. I alt ble det sjekket mulig innhold av over 50 forskjellige stoffer. Rapporten forelå ferdig våren 2005, og ga NFF ingen grunn til engstelse, skriver fotball.no på sine nettsider.

Se ellers VGs oppslag her:

 • VG: "Kunstgress kan gi kreft"
 • Se også fotball.no's oppslag her:

 • fotball.no - Kunstgress er trygt


  • Print artikkel Skriv ut artikkelen   Neste kamp
                                                                                                

     Mjølner - Moss


   Søndag 29.04.2018, kl. 15:00
    Mjølner stadion

    

   Resultat forrige kamp:
   Moss FK - Fredrikstad FK 0-2  (0-1)


   Norsk Tipping-ligaen avd. 1

   Mer info >>


   Følg oss på Facebook
   Klikk på ikonet til høyre for
   å få mer informasjon!

   Besøk supporterklubben
   Klikk på ikonet til høyre for
   å få mer informasjon!

   Aktivitetskalender
   Klikk på ikonet til høyre for
   å få mer informasjon!
   Les mer om våre nettprodukter her: Kréatif AS